Yurtta Kış - Erzincan/sinop - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış - Erzincan/sinop

Sinop ve Tokat'ta 167 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

17.12.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop ve Tokat'ta 167 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Sinop İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle Ayancık'ta 60, Türkeli'de 25, Erfelek'te 28, Gerze'de 17, Saraydüzü'nde 10 ve Boyabat ilçesinde 2 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekiplerce kapalı bulunan yolları ulaşıma açmak için kar temizleme çalışması başlatıldı.

Türkeli ilçesinde Güllüsu mevkinde oluşan heyelan nedeniyle Türkeli- Çatalzeytin karayolu da ulaşıma kapandı.

Karayolları ekipleri, heyelanın devam ettiği bölgede çalışmalarını kontrollü olarak sürdürüyor.

**

Tokat'ta ise 25 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

RZİNCAN (AA) – Erzincan'da etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yolları İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları ile açılıyor.

Erzincan'da da kar yüzünden kapanan 374 köy yolundan 280'ini ulaşıma açan İl Özel İdaresi ekipleri, kalan 94 köy yolunu açmak için çalışıyor.

Kentte karla mücadele çalışmalarını, İl Özel İdaresine bağlı 42 ekip, 12 greyder, 3 dozer, 4 bıçaklı kamyon, 6 kanal kazıcı, 7 kepçe ve 10 taşıyıcı pikap ile yürütüyor.

Kepçe operatörü Mehmet Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi olarak köy yollarında karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.

Hasta ve acil durumlar ile taşımalı okul olan köy yollarına öncelik verdiklerini belirten Akpınar, "Gece gündüz çalışıyoruz. Hasta olduğu zaman kendimizi riske atarak bu mücadeleyi yapıyoruz. Köylülerimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz." dedi.

Bir diğer iş makinesi operatörü Rıdvan Köse de tipinin çalışmalarını güçleştirdiğini dile getirerek, "Tipi olduğu zaman işimiz zorlaşıyor. Tipinin olunca genellikle yollar kapanıyor." diye konuştu.

Yurtta Kış - Erzincan/sinop
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Erzincan/sinop - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement