Yürüme Engellinin Metrobüs Çilesi - Son Dakika
Güncel

Yürüme Engellinin Metrobüs Çilesi

Yürüme Engellinin Metrobüs Çilesi

100 Karayolu'nda bulunan Avcılar ve Beylikdüzü metrobüs duraklarında çalışmayan asansörler ve yürüyen merdivenler, engelli, yaşlı ve bebek arabalıların çilesi haline dönüştü.

24.02.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 Karayolu'nda bulunan Avcılar ve Beylikdüzü metrobüs duraklarında çalışmayan asansörler ve yürüyen merdivenler, engelli, yaşlı ve bebek arabalıların çilesi haline dönüştü. Esenyurt'ta oturan yürüme engelli 38 yaşındaki Hüseyin Yıldırak, işyerine gitmek için her gün kullandığı metrobüste yaşadığı çileyi DHA'ya anlattı.

Geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüme engelli olan Hüseyin Yıldırak, İncirli metrobüs durağında bulunan engelli rampası sayesinde ulaşımda sıkıntı yaşamıyor. Ancak Şirinevler metrobüs durağında bu pistten bulunmuyor. Üstelik durakta bulunan; engelliler, yaşlılar ve çocuk arabası olanların kullanması gereken asansörler de çalışmıyor. Asansörlerin üzerinde "Güvenlik nedeniyle servis dışıdır" yazdığı görülüyor.

ŞİRİNEVLER'DE ÇALIŞMAYAN ASANSÖRLER

Bastonuyla yürüyen Yıldırak, Şirinevler'de metrobüsten indikten sonra asansöre binmek istiyor, ancak asansörün çalışmadığını görünce, 40 basamaklı merdivenleri çıkarak üst geçide ulaşabiliyor. Ardından tekrar merdivenlerle aşağıya inmeye çalışıyor.

Evinin Esenyurt'ta bulunduğunu ve her gün metrobüs kullanarak işe gittiğini belirten Yıldırak, Şirinevler'de asansörlerin yaklaşık 1 yıldır çalışmadığına dikkat çekerek, yetkililerin bir an önce üst geçide çözüm bulmasını istiyor.

Yıldırak ayrıca, metrobüslerin durağa yeterince yanaşmadıklarını belirterek, durak ve otobüs arasında kalan boşluğun engelliler için tehlikeli olduğunu söylüyor.

AVCILAR'DA DURUM...

Metrobüsle Avcılar'a ulaşan Yıldırak'ı burada ise asansör ve yürüyen merdiven çilesi bekliyor. Avcılar metrobüs durağında bulunan 4 yürüyen merdivenden 2'si ve 4 asansörden de sadece biri çalışıyor. Durağa iniş için kullanılan asansörün çalışmaması ise engelli, yaşlı ve bebek arabalıları zor durumda bırakıyor.

"HELE ŞÜKÜR ÇIKABİLDİK..."

Merdivenleri güçlükle çıkan Hüseyin Yıldırak, üstgeçide ulaştığında "Hele şükür çıkabildik" dedi. Yıldırak, 5,5 aydır Avcılar metrobüs durağında çile çektiğini dile getirerek, "Engelli arkadaşlarımız tekerlekli sandalyeyle burayı çıkamıyorlar. Allah aşkına bu sesimizi duyun" diyor.

Merdiven çıkarak metrobüs üst geçidine ulaşan 73 yaşındaki Saliha Özyurt ise "Oraya gitse asansör bozuk, buraya gelsen bu bozuk. Ayıp ama..." dedi.

Bu arada, üst geçit merdivenlerinden inmek için bebek arabasını taşımak zorunda kalan bir kadın da dikkat çekti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüme Engellinin Metrobüs Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement