Yürüyemeyen Hastalara Umut - Son Dakika
Yerel

Yürüyemeyen Hastalara Umut

Yürüyemeyen Hastalara Umut

Eskişehir Devlet Hastanesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, yürüme yeteneğini kısmen veya tamamen kaybetmiş hastalarda tekrar yürüme yeteneğinin kazanılmasına yardımcı olan robotik yürüme sistemi “Robogait” sistemi kuruldu.

17.10.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Devlet Hastanesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne, yürüme yeteneğini kısmen veya tamamen kaybetmiş hastalarda tekrar yürüme yeteneğinin kazanılmasına yardımcı olan robotik yürüme sistemi "Robogait" sistemi kuruldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Hüseyin S. Fidan, Ak Parti Milletvekili Ülker Can'ın Merkezi ziyaretinde sistemle ilgili bilgiler verdi. Genel Sekreter Dr. Fidan, robot yardımlı yürüme tedavisi; inme, omurilik yaralanması, beyin hasarı gibi nörolojik veya kalça-diz protez, önçaprazbağ yaralanması gibi ortopedik nedenlerden dolayı yürüme yeteneğini kaybetmiş hastaların bir robotik cihaz yardımıyla yürüme yeteneğini yeniden kazandırmayı veya yürümesini düzeltmeyi hedefleyen bir fizik tedavi şekli olduğunu belirtti. Robot yardımlı yürüme tedavisinin ilk olarak 1995 yılında kullanılmaya başladığını anlatan Dr. Fidan, "Yürüme robotu kullanımına 2002 yılında FDA onayı alındıktan sonra robot yardımlı yürüme tedavisi tüm dünyada yaygınlaşmıştır. İki bölümden oluşan Robogait sistemi, yatağa bağımlı ve yürüyemeyen hastada kasların yeniden güçlenmesini ve bacaklardaki kan dolaşımının yeniden sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Yeniden yürüme yeteneğini geri kazanan hastanın kemik yapısı güçlenerek kemik erimesi ve buna bağlı oluşabilecek kırık riski de azaltılmış olur. Hastayı erken ayağa kaldırma hareketsizliğe bağlı gelişebilecek yatak yarası, damar tıkanıklığı ve eklemde kısıtlılığı gibi sorunların önlenmesini sağlamaktadır" dedi.

Milletvekili Can ise, sistemi inceledikten sonra yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi sağlık sistemimiz Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de önemli aşamalar kaydetmiştir. Bunlardan en son olarak yatağa bağımlı hastalarımızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olan en son teknoloji ürünü bu sistem hastanemize kazandırılmıştır. Tabii ki bundan her şeyin en iyisine layık olan Eskişehirliler yararlanacaktır. İlimizde Devlet Hastanelerinde bir ilk olan bu sistemin kurulmasında çaba gösteren başta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fidan olmak üzere Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Avcı'ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yürüyemeyen Hastalara Umut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement