Yürüyüş ve İnsan Zinciriyle 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Yürüyüş ve İnsan Zinciriyle 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Ettiler

Yürüyüş ve İnsan Zinciriyle \'İç Güvenlik Yasa Tasarısı\'nı Protesto Ettiler

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 'Fethiye Demokrasi Platformu' adı altında toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüş, ardından insan zinciri eylemiyle 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

22.02.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 'Fethiye Demokrasi Platformu' adı altında toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüş, ardından insan zinciri eylemiyle 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Günlükbaşı Pazaryeri'nde saat 11.00'de toplanan 100 kişilik grup, ilk olarak pazarda alışveriş yapan vatandaş ve esnafa bildiri dağıttı. Eylemciler daha sonra Mustafa Kemal Bulvarı'ndan yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüş sırasında, herhangi bir parti ve sivil toplum kuruluşunun bayrak ve flamasının taşınmasına izin verilmedi. Üzerlerinde beyaz önlük ve maskelerle yürüyen grup üyeleri, Akdeniz Caddesi'nden kordon boyuna çıktı.

1.5 SAAT YÜRÜDÜLER

Kordonda tek sıra haline geçerek yaklaşık 150 metrelik insan zinciri oluşturan gruba, gezintiye çıkan bazı vatandaşlar da destek verdi. 1.5 saat süren yürüyüşün ardından Atatürk Caddesi'nden Beşkaza Meydanı'na gelen eylemciler, bir süre oturma eylemi yaptı. Eylemciler daha sonra suç aleti olarak tanımladıkları ve yürüyüş boyunca yanlarında taşıdıkları sapan ve bilyeleri Beşkaza Meydanı'na bıraktı. Polis yürüyüş ve basın açıklaması sırasında çevrede güvenlik önlemi aldı.

'BİREYSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER TEHLİKEDE'

Fethiye Demokrasi Platformu sözcüsü Mehmet Özcan Yılmaz, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde hukuk devletinin yerini polis devletine bırakacağını savundu. Tasarının bireysel hak ve özgürlükler bakımından büyük tehlike oluşturduğunu anlatan Yılmaz, şöyle dedi:

"Tasarının ilk maddesi bireylerin evinin, iş yerinin, aracının hakim ya da savcı kararı olmaksızın, her durumda kolluk birimleri tarafından keyfi olarak aranmasına imkan tanımaktadır. Müşteki, mağdur veya tanıkların ifadelerinin savcılık tarafından veya mahkemece alınması gerekirken bu yetkiler gasp edilmek suretiyle kolluğa devredilecektir. Tasarıyla iletişim araçlarının dinlenmesi tümüyle güvenlik yetkilerinin emriyle 48 saate kadar hakim kararı olmaksızın uygulanabilecektir. Toplantı ve gösterilerde şiddet kullanmasa bile yüzünü kısmen veya tamamen kapatanların en az 3 yıl ceza alması amaçlanmaktadır. En temel demokratik hakkımız olan ifade özgürlüğü engellenmekte, toplumsal muhalefet sindirilmek istenmektedir."

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüyüş ve İnsan Zinciriyle 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement