Yusuf Kenan Doğan Vefat Etti - Son Dakika
Yerel

Yusuf Kenan Doğan Vefat Etti

Yusuf Kenan Doğan Vefat Etti

Emekli Yargıtay üyesi Yusuf Kenan Doğan tedavi gördüğü Ankara’da bu sabah yaşamını yitirdi.

19.12.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Yargıtay üyesi Yusuf Kenan Doğan tedavi gördüğü Ankara'da bu sabah yaşamını yitirdi. Doğan'ın Pazar günü memleketi Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki Karaca Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

71 yaşındaki Yusuf Kenan Doğan uzun süredir solumun yetmezliği nedeniyle Ankara GATA Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Bu sabah 09.00'da tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata veda eden Doğan'ın cenazesinin bugün Malatya'ya getirileceği öğrenildi. Yarın Yazıhan ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nde düzenlenecek cenaze töreni sonrası Doğan'ın toprağa verileceği belirtildi.

ÖZGEÇMİŞİ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1966 yılında mezun olan Doğan Malatya'da hakim adayı olarak mesleğe başladı. Sonrasında Derik ve Akdağmadeni Hakimliğine başlayan Doğan sırasıyla Yüksek Hakimler Kurulu Müfettiş Hakimliği, Adalet Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı (1992-1996), Basın İlan Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği (1996) görevlerinde bulundu.

28 Mayıs 1996'da Yargıtay üyeliğine seçilen Doğan 2. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürdüğü sırada 2006 yılında Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 3. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi. 2002 yılı genel seçimlerinde Malatya milletvekili adayı olan Doğan seçilemeyince yeniden Yargıtay'a döndü. Yargıtay'dan emekli olan Doğan daha sonra 2007 genel seçimlerinde CHP Malatya 2. sıra adayı milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2008-2010 yılları arasında CHP Parti Meclisi üyeliği görevini yürüten Doğan evli ve 2 çocuk babasıydı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yusuf Kenan Doğan Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement