Yuva Köyü Halkı Evine Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Yuva Köyü Halkı Evine Kavuşuyor

Aksaray’ın merkeze bağlı Yuva köyünde 5543 sayılı İskan kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 59 adet İskan Konutlarının arsaları noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine verildi.

07.04.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın merkeze bağlı Yuva köyünde 5543 sayılı İskan kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 59 adet İskan Konutlarının arsaları noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine verildi.

Kura çekimi törenine Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Hanifi Yıldız, Bayındırlık ve İskan Memuru Osman Sever, hak sahipleri vekili Ersin Yalcınkaya ve Özcan Öztürk katıldı.

Öğle saatlerinde Yuva Köyü Muhtarlığı önünde toplanan köylüler kura çekim saatini heyecanla bekledi. Kura çekimi sonrası köy halkından Hacer Durmaz, "Yıllardır ev sahibi olmanın hasretini çekiyorduk. Şimdi ev sahibi olmak kadar güzel bir duygu olamaz. İki odalı bir evde iki aile kalıyorduk. Şimdi herkesin kendisine ait bir evi olması çok güzel bir duygu. Çevrede Yuva köyü zengin bir köy diyorlar. Yuva köyünde zengini de var fakiri de var. Zengin kendine, zenginin bizlere bir faydası yok. Bu işlerde emeği geçen başta muhtarımız Arif Çalak beyefendiye, bakanımıza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ve işi takip eden vekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kura çekimi sonrası ise köylüler ev sahibi olabileceklerinin mutluluğunu hep birlikte yaşadılar. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuva Köyü Halkı Evine Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement