Yuvacık Barajından Sapanca Gölüne Günde 150 Bin Metreküp Su Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Yuvacık Barajından Sapanca Gölüne Günde 150 Bin Metreküp Su Veriliyor

Yuvacık Barajından Sapanca Gölüne Günde 150 Bin Metreküp Su Veriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölüne aktardığı su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı.

25.11.2014 14:43  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne aktardığı su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı.

İSU Genel Müdürlüğü, bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını Sapanca Gölü'nden karşılıyordu. Bölgede etkili olan yağışlar ile birlikte Sapanca hattından su alımını 29 Eylül'de durduran İSU, Yuvacık Barajı'nda yeteri kadar su birikmesi üzerine Sapanca hattından göle su vermeye başladı. 14 Kasım'dan itibaren günlük 100 bin metreküp su veren İSU, barajın dolması üzerine Sapanca hattından Yuvacık Barajı'na su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı.

Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından cazibe ile Balaban Su Deposu, Sapanca Terfi Merkezi'ne gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. Son yağışlar ve Yuvacık Barajı'ndan aktarılan sular ile göldeki su seviyesinin 29.87 metreye çıktığı bildirildi.

Öte yandan Yuvacık barajında bugün itibariyle 48.06 milyon metreküp su bulunması nedeniyle baraj kapağı da açıldığı açıklandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuvacık Barajından Sapanca Gölüne Günde 150 Bin Metreküp Su Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement