Yuvalıdere'deki 2b Arazileri - Son Dakika
Yerel

Yuvalıdere'deki 2b Arazileri

İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Caner, Yuvalıdere beldesinde imar planlarına işlenmemiş 2 bin dönüm 2B arazisine TOKİ'nin proje için talip olduğunu söyledi.

31.10.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Caner, Yuvalıdere beldesinde imar planlarına işlenmemiş 2 bin dönüm 2B arazisine TOKİ'nin proje için talip olduğunu söyledi.

Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede 2B kapsamındaki arazilerin 25 binlik planlara sanayi veya benzeri alan olarak işlenmesi için yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını öne sürdü.

"Yuvalıdere beldesinde plana işlenmemiş 2 bin dönüm 2B arazisine TOKİ, proje ile talip oldu" diyen Caner, şöyle konuştu:

"8 yıl İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanlığı yaptım. Uyarılarım boşuna değildi, olacakları görüyordum. Büyükşehir kapsamına girildiğinde tarla statüsündeki arazilere ev yapma izni verilmeyecek. Yarın burada çocuğuna, kardeşine ikinci bir ev yaptıramazlar. Ayrıca büyük ve boş görünen araziler kamunun iştahını kabartır. Bugün TOKİ, yarın Büyükşehir olur, mutlaka bir taliplisi çıkar. Yuvalıdere, bizim Darıçayırı'nda yaptığımızı yapsaydı, 2 bin dönüm 2B arazisini TOKİ'ye kaptırmazdı.

Yuvalıdere Belediye Başkanı'nın evi ve bir miktar arazisi Darıçayırı'nda sanayi bölgesi olarak gösterilen 3 bin 500 dönüm alanın içinde kaldı, başkanın itirazı üzerine sanayi dışına çıkarttık. Şimdi o ev ve arazi de TOKİ'nin talip olduğu 2 bin dönüm içinde kaldı. Keşke sözüm dinlenseydi ve 25 binlik planlara söz konusu 2 bin dönümü de sanayi alanı olarak işleyebilseydik."

Muhabir: Cihan Ersöz

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yuvalıdere'deki 2b Arazileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement