Madencilerin Emeklilik Yaşını Düşüren Düzenlemenin Ayrıntıları - Son Dakika
Ekonomi

Madencilerin Emeklilik Yaşını Düşüren Düzenlemenin Ayrıntıları

Torba yasayla yürürlüğe giren madencilik düzenlemesiyle, yıpranmayla 48,5 yaşında emekli olan madenciler 43,5 yaşında emekli olabilecek.

16.12.2014 09:42  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11.09.2014 günü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba kanun, ile önemli çalışanlar için önemli düzenlemler getirildi. Soma'da hayatını kaybeden madenciler ve aileleri de düzenleme kapsamına alındı.düzenleme ile ilgili detayları ve tanınan hakları kaleme aldı.

İşte o yazı

Madencilerin Emeklilik Yaşını Düşüren Düzenlemenin Ayrıntıları
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Madencilerin Emeklilik Yaşını Düşüren Düzenlemenin Ayrıntıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kayserili tüccar: medeni dünyanın hiçbir ülkesinde emeklinin yaşını 60 dan 65 yaşına yükselten bir iktidara bir sonraki seçimde yüzde 49 oy verilmemiştir. . . demekki türk milleti kendinisini ne kadar fazla tıktıklarsan sana daha fazla oy veriyor. . . eğer bir fransada emeklilik yaşını 1 yıl dahi yükselt o iktidarı bir sonra ki seçimi bırak bir daha tarihinde ikitdara gelemez, biz de ise AKP emekli yaşını 65 yaşa çıkardı oy oranını yüzde 50 yaptı. . . 16 0 Yanıtla
  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.


Advertisement