Yüzer: "Zorunlu Olarak Bu Davanın Avukatıyım" - Son Dakika
Güncel

Yüzer: "Zorunlu Olarak Bu Davanın Avukatıyım"

Yüzer: "Zorunlu Olarak Bu Davanın Avukatıyım"

Isparta’da, 30 Kasım 2007 tarihinde 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının 24'üncü duruşması bugün görüldü.

25.03.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da, 30 Kasım 2007 tarihinde 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının 24'üncü duruşması bugün görüldü.

Duruşmada AtlasJet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle şirket yöneticilerine açtığı dolandırıcılık davasıyla ilgili duruşmadaki ifadeleri okundu. Ersoy, "Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan hava yolu şirketinden kiralanan bir uçak Isparta'da düştü. Eğer filoda olmayan uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu uçak Isparta seferini yapmayacak bu elim olay yaşanmayacaktı" şeklinde konuştu.

ARIZAYLA İLGİLİ BİR KAYIT YOK

Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, okunan duruşma zaptının olayın vehametini gözler önüne serdiğini, olayın arka planında sanıkların birbirine düştüklerinin bu ifadelerden anlaşıldığını söyledi. Yüzer, ayrıca, mel ve loogbook kayıtlarında düşen uçağın pilotlarının uçağı teslim aldıklarına dair hiçbir kaydın olmadığını, bir aylık kayıt defterine bakıldığında hiçbir arıza bakım kaydının yapılmadığını ifade etti.

Avukat Mustafa Cem Anadolu da, Ersoy'un açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

"UZAMASINA NEDEN OLAN KENDİSİDİR"

Sanık avukatlarının çoğu bir önceki duruşmada esas hakkında verilen mütalaaya ilişkin sözlü savunmalarını daha sonra vereceklerini belirtti.

Murat Ersoy'un avukatlarından Gözde Meral, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayla bu davanın ayrı davalar olduğunu söyledi. Meral, müvekkilinin düşen uçakla ilgili arızalı olduğuna dair önceden bilgisinin bulunmadığını ifade etti. Meral, müşteki avukatı Şehnaz Doğan Yüzer'in bu davanın uzamasından sürekli dert yandığını ancak kendisinin davanın uzamasına neden olduğunu, Yüzer'in bir başka hava yolu şirketinin avukatlığını yaptığı iddiasında bulundu. Meral, bu davanın sürüncemede kalmasından kendilerinin de memnun olmadığını söyledi.

MESLEKTAŞINI KINADI

Mahkeme heyetinin taleplerle ilgili karar vermek üzere beklendiği sırada Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, Avukat Gözde Meral'e bu kazada yeğenini kaybettiğini ve zorunlu olarak bu davanın avukatlığını yaptığını belirterek, ifadelerinden ötürü kendisini kınadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmanın 27 Mayıs 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası olayların çarptırıldığını yaşananların unutturulmaya çalışıldığını belirten Yüzer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olayda ben yeğenimi kaybettiğim için zorunlu olarak bu davayı üstlendim. Yaşananlara çok üzülüyorum. Kazadan sonra kaza nedenini bile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü araştırmıyor. Aralık ayında denetleme yapıyor ve şirket bir kaza geçirmiş bunu bir dahaki denetlemede değerlendirelim deniliyor. İnsan hayatını bu kadar umursamamak burada acılı ailelerin acılarını yenilemek ne kadar doğru. O eğitimsiz pilotları oraya atayan kim. Belgeleri bilgileri gizliyorlar sonra avukat hanım şov yapıyor diyorlar. Keşke böyle bir olayı yaşamasaydım. Böyle ölümlü bir dava hiç almadım Çünkü bu olaylar beni kişisel olarak etkiliyor. Bana sataşmalarına üzülüyorum ve kınıyorum"

OLAYIN GEÇMİŞİ

30 Kasım 2007 tarihinde Atlesjet'in World Focus'tan kiraladığı İstanbul-Isparta seferini yapan yolcu uçağı Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe mevkiinde düştü, kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirdi. Kazadan sonra açılan kamu davasında 18 sanık yargılanmaya başladı. Bir önceki duruşmada iddia makamı esas hakkında mütalaasını vermiş ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 7 sanık hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı Kılıç, diğer 11 sanığın beraatına karar verilmesini talep etti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzer: 'Zorunlu Olarak Bu Davanın Avukatıyım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı
    11:48 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Uzunyalı mahallesinde çay üreticisi ve ev kadını olan Emine Akbıyık, mahallenin ilk kadın muhtarı olmak için adaylığını koydu. Akbıyık, mahalle için çocuklar ve aileler için güzel şeyler yapmayı hedeflediğini belirtti.

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü
    11:47 Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü

    Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı'nda park halinde duran bir otomobilin motor bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:47 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde, otomobilin otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, yaralılar ise hastanelere kaldırıldı.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü
    11:47 Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü

    Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyza Nur Akkuş, Antalya'da düzenlenen Zafer Kupası'nda 65 kiloda altın madalya kazandı. Akkuş'un yeni hedefi ise Avrupa Güreş Şampiyonası.

  • Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı
    11:46 Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tefeci oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de 40 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

  • Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam
    11:46 Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş'ın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki mahkemede, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, bazı sanıkların 'resmi belgede sahtecilik' ve 'zimmet' suçlarından beraat etmesi istenirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

  • Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:46 Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle kırsaldaki 327 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmaya devam ediyor.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı
    11:46 Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaşlıların genç nesle rehberlik ettiğini ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, yaşlılara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermenin önemine vurgu yaptı. Akbıyık, yaşlıların toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak ve yaşlılığı yalnızlık ve umutsuzluk dönemi olmaktan çıkarmak için ortak sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.

  • Bayburt Belediye Başkanı Engelli ve Yetimlerle İftar Yemeğinde Buluştu
    11:45 Bayburt Belediye Başkanı Engelli ve Yetimlerle İftar Yemeğinde Buluştu

    Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi organizasyonuyla düzenlenen iftar yemeğinde engelli vatandaşlar ve yetim çocuklar ile bir araya geldi.


Advertisement