Yüzlerce Ayvalıklı Fener Alayında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Ayvalıklı Fener Alayında Buluştu

Yüzlerce Ayvalıklı Fener Alayında Buluştu

Ayvalıklılar Cumhuriyetin 91. Yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecana kutluyor.

29.10.2014 08:53  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla organize edilen fener alayına yüzlerce Ayvalıklı katılı.

Ayvalık Öğretmen Evi önünden başlayan fener alayına katılanlar Ayvalık Belediyesi'nin 83 yıllık efsane bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına kadar dev Türk Bayrağının arkasında ellerinde meşalelerle yürüdüler.

Fener alayına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Fener alayına katılanlara Ayvalık Belediyesi tarafından meşale ve Türk Bayrakları dağıtıldı.
10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına gelen kalabalık 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudular.

Fener alayının ardından konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Konya'nın Karaman ilçesinde meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçi ve Hakkari'de 3 askerin şehit edilmesinden dolayı Cumhuriyet Bayramı konserini iptal ettiklerini açıkladı.

Cumhuriyetin 91. Yılını büyük bir heyecanla kutladıklarını ifade eden Gençer şöyle konuştu;
"Bu gün burada bir konserimiz olacaktı ancak bu hafta yaşadığımız üzücü olayda 3 şehidimizin olması ve bu gün de Konya Karaman'da meydana gelen maden kazasında 18 tane vatandaşımızdan haber alınamıyor hala. O yüzden orkestra programını iptal ettik. Ama biz cumhuriyet coşkusunu gönlümüzde yaşıyoruz. Ülkenin kurtarılmasında şehitlerimizi verdik, kanlar aktı, İstiklal savaşından sonra bağımsızlığımızı kazandıktan sonra bundan tam 91 yıl önce 28 Ekim gecesi Mustafa Kemal Atatürk Çankaya'da ülkeyi düşman işgalinden kurtaran ekipteki arkadaşlarını topladı ve onlara şöyle dedi; "İşte beklediğimiz gün geldi. Yarın Cumhuriyeti kuruyoruz" dedi. Ve bu cumhuriyetin kuruluş felsefesi tam bağımsızlık, laik Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasi üzerine kuruldu bu cumhuriyet. Şimdi ise bize düşen bu kuruluş felsefesini bizden sonraki kuşaklara taşımak, devam ettirmek olacaktır. O yüzden 91 yılıdır bu ülke, cumhuriyetini o heyecanla, o coşkuyla kutluyor. Cumhuriyet çok önemli. Cumhuriyet birlik, beraberliğimizi gösteren en büyük kurumdur. Cumhuriyeti kaybetmememiz için birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyacağız."

Bu ülkenin tüm vatandaşlarının eşit olduğuna da vurgu yapan Gençer, "Bu ülke laik olan bir ülkedir ve din ayrımı yapılmaz, Bu ülke birlik beraberlik içinde, bu sınırlarımız içinde, misakı milli sınırları içinde sonsuza kadar yaşayacaktır ve bunun da temeli bu cumhuriyettir. Bunu unutmayacağız ve bu coşkuyu çocuklarımızla, torunlarımızla, arkadaşlarımızla el ele sevinç içinde yaşayacağız ve bundan sonraki nesillere de götüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüzlerce Ayvalıklı Fener Alayında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement