Yüzlerce Bisikletli 'Bisiklet Sür Beşiktaş' Diyerek Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Bisikletli 'Bisiklet Sür Beşiktaş' Diyerek Pedal Çevirdi

Yüzlerce Bisikletli \'Bisiklet Sür Beşiktaş\' Diyerek Pedal Çevirdi

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği, "Bisiklet Sür Beşiktaş" etkinliğinde yüzlerce vatandaş pedal çevirdi.

28.06.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği, "Bisiklet Sür Beşiktaş" etkinliğinde yüzlerce vatandaş pedal çevirdi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAGÇEV) ve İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü'nün desteklediği etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Dolmabahçe'de bir araya gelen bisikletliler, buradan Kuruçeşme'ye bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla pedal çevirdi.

"BİSİKLETİN ULAŞIM HAKKIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Etkinliğe katılan bir kadın bisikletli "Çok güzel bir organizasyon, Beşiktaş Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Ben Acıbadem'de oturuyorum, işim İstinye'de. Hergün işe bisikletle gidip geliyorum. Köprüyü de vapurla geçiyorum. O yüzden de bisikletin ulaşım hakkımız olduğunu düşünüyorum. Umarım sürücülerin de bu konuda bilinci artar" dedi. Başka bir kadın bisikletli ise amaçlarının küresel ısınmaya ve artan araç fazlalığına tepki çekmek olduğunu belirterek, "Çevreyi ve doğayı korumak istiyoruz. O yüzden de Çevre Haftası kapsamında bu etkinliği yaptık. Umarım çok da güzel olacak" diye konuştu.

"HERKESİ BİSİKLET KULLANMAYA DAVET EDİYORUM"

PAGÇEV Başkanı Yavuz Eroğlu ise bisiklet ve spor için bir arada olduklarını söyleyerek, "Spor çok güzel ama bisiklet ayrı bir güzel. Çünkü biliyorsunuz hepimizin sorunu şehirlerimizdeki hava kirliliği. Bunun çözümünde en önemli etkenlerden biri arabalardaki salınımı azaltmamız gerekiyor. En büyük çözüm bisiklet. Bisiklet yollarının da çok olması medeniyet şehrinin bir göstergesi. Çevre için, insanların daha rahat bir yaşam sürmesi için herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum" dedi.

"BİSİKLETİ ETKİN KULLANMAYA İLİŞKİN MESAJ VERİYORUZ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise İstanbul'un zemin şartlarının bisiklet ve motosiklet kullanmayı cazip kılmadığını ifade ederek, "Bisiklet çocukluktan itibaren hayatımın bir parçası. Ama İstanbul'un olumsuz koşullarında böyle etkinlikler yaparak bisikleti unutturmamaya, daha etkin kullanmaya ilişkin mesaj vermeye çalışıyoruz. Yüzlerce bisikletliyle beraber yaz, sahil, boğaz ve bisiklet günü yaşayacağız. Birkaç etkinlik ile bisiklete ilgiyi öne çıkaramayız, sadece bunlar yeterli değil. Büyükşehir ile önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bisikletin popüler olarak kullanılacağı ana arterler Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Burada sadece gençlere çocuklara mesaj vermiyoruz Büyükşehir Belediyesi'ne de mesaj veriyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzlerce Bisikletli 'Bisiklet Sür Beşiktaş' Diyerek Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement