Yüzlerce Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Esenyurt Suriye Kademoon Okulu’nda eğitimini sürdüren öğrenciler, karne sevinci yaşadı.

03.06.2016 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Esenyurt Suriye Kademoon Okulu'nda eğitimini sürdüren öğrenciler, karne sevinci yaşadı. Yıl sonu etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro ve gösteriler ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Suriye Kademoon Okulu'nda eğitim gören yüzlerce öğrenci, karne sevinci yaşadı. Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyeli çocuklar yıl sonu etkinliklerinde gönüllerince eğlendi. Suriye Kademoon Okulu'nda düzenlenen programa katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise çocukların sevincine ortak oldu. İstiklal Marşı okunarak başlayan programda daha sonra Suriye'nin milli marşı okundu.

Okulda düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödüllerini takdim eden Başkan Kadıoğlu, Suriyeli minikleri tebrik etti. Etkinlikler kapsamında tiyatro ve gösteri hazırlayan öğrenciler izleyenlerden büyük alkış topladı. Tiyatro oyununda Türkiye'nin Suriyelilere uzattığı yardım elini anlatan öğrenciler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

"KENDİ VATANINIZDA YAŞIYORMUŞ GİBİ HİSSEDİN"

Öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, "Ben bu okullarda 3, 4 sene sonra bir mezuniyet töreni yapılacağını ummamıştım, beklemiyordum ama her şey normale dönüşüyor, hayat devam ediyor. Çok mutlu oldum, beni davet eden okul müdürümüze de teşekkür ediyorum. Hiç yeise kapılmayın sizler bizim kardeşlerimizsiniz biz zaten görünce sokakta bu Suriyeli midir?, Bu Türkiyeli midir? artık ayırt edemiyoruz. Yani bizim de ailelerimiz sizler gibi biz de sizler gibiyiz. Bu bakımdan siz bizim misafirimizsiniz diye de düşünmeyin. Bu topraklarda sizin, Şam'da bizim, Halep'te bizim. Bu bakımdan, kendi vatanınızda kendiniz yaşıyormuş gibi hissedin" dedi.

"BİZİM SINIRIMIZ TEK MİLLETTİR"

Konuşmasının devamında birlik beraberlik vurgusu yapan Başkan Kadıoğlu, "Böyle yaparsak ancak kardeş olabiliriz, böyle yaparsak ancak birbirimizi sevebiliriz. İnşallah bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Bizim Suriye ile Türkiye'nin sınırını İngilizler ve Fransızlar çizemez. Onların çizdiği çizgi ile biz ayrı millet olacaksak bu bizim inançta en büyük hatamız olur. Bizim sınırımızı Kur'an-ı Kerim çizmiştir, bizim sınırımız tek millettir. Başka sınırlar bizi birbirimizden ayıramaz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE MUTLUYUM"

3 yıldır Türkiye'de olduğunu belirten Cilan Sultan isimli öğrenci ise "9'uncu sınıftayım bu okulda okuyorum. Bugün okulun sonu, okul birincileri için etkinlik düzenleniyor. Güzel olduğunu düşünüyorum. Üç senedir Türkiye'deyim Allah'a şükür mutluyum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzlerce Suriyeli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement