Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan Açıklaması

"Hedefimiz, 2016 Brezilya Yaz Olimpiyatları ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yeni sporcular göndermek"

03.02.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, 2016 Brezilya Yaz Olimpiyatları ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yeni sporcular göndermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre Bozdoğan, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu'nda yaptığı açıklamada, bir dönem yüzme ve sutopu milli takımının yarısından fazlasının Adanalı sporculardan oluştuğunu anımsattı.

Kentin, eski başarıları yakalaması için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamına aldığını belirten Bozdoğan, şunları kaydetti:

"TOHM, Adana'nın yanı sıra Kayseri, Bursa, Ankara ve Trabzon'da da bulunuyor. Hedefimiz, 2016 Brezilya Yaz Olimpiyatları ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yeni sporcular göndermek. Öncelikle yüzmede defalarca rekorlar kırdım ve önemli dereceler yaptım. Adanalı olmaktan her zaman gurur duyarım. Spor sevdalısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin desteğiyle yüzmede Adana, yeni atılımlar yaşıyor. Bu nedenle pozitif ayrımcılık yaparak, TOHM Projesi için en deneyimli yabancı antrenörü, Alman Martin Grabowski'yi Adana'ya gönderdik. Aynı zamanda eski Almanya Milli Takım antrenörü Martin'in Adana'ya çok yararı olacağına inanıyorum. Organizasyon konusunda iyi bir ekibe sahip olan Adana'ya ulusal ve uluslararası müsabaka vereceğiz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement