Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Yüzmede Tarih Yazacağız" - Son Dakika
Güncel

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Yüzmede Tarih Yazacağız"

Ercan ATA - ANKARA / DHA Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, "Viktoria Zeynep Güneş, 200 Metre kurbağalamada 2012 yılından bugüne kadar dünyanın en iyi derecesine sahip" dedi.

09.11.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, "Viktoria Zeynep Güneş, 200 Metre kurbağalamada 2012 yılından bugüne kadar dünyanın en iyi derecesine sahip" dedi.

100-200 metre kurbağalama ve 200 metre serbest stilde Olimpiyat A barajını geçen tek sporcunun Güneş olduğunu belirten Başkan Ahmet Bozdoğan, olimpiyata en az 10 sporcuyla katılma şanslarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Zeynep bizim madalya umudumuz. Yüzme tarihimizde biz ilk defa 2012 yılında 50 metre serbestte Burcu Dolunay ile A barajını geçmiştik. Bugün ise A barajını geçen sporcumuz dışında en az 5 sporcumuzun daha A barajını geçeceğine inanıyorum. Kota yarışmaları devam ediyor. 5 kotanın yanında en az 5 tane de en iyi derece elde eden sporcular arasında 5 davet bekliyoruz" diye konuştu.

"200 metre kurbağalama stilinde Zeynep, 2012 yılında beri dünyanın en iyi derecesine sahip" diyen Bozdoğan, son olarak şunları söyledi: "Zeynep Güneş, şu ana kadar 3 ayrı stilde 3 A barajını geçen tek sporcumuz. Şu ana kadar yüzme tarihimizde ilk 16 içerisinde olan başka sporcumuz yoktu. Kota yarışmaları devam ediyor. Son şampiyonalarda alınan derecelerden çok memnunum. Sporcularımıza inanıyorum ve biz olimpiyatlarda en az 10 sporcuyla katılarak madalya alacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: 'Yüzmede Tarih Yazacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement