Yüzünün Güzelliği Yavrularına Yansımış" - Son Dakika
Yerel

Yüzünün Güzelliği Yavrularına Yansımış"

Polonya'da 15 yıl önce "dünya yüz güzeli" seçildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey İşletmesi'nde aygır olarak kullanılan "Batyskaf" adlı Arap atı, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

11.03.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Polonya'da 15 yıl önce "dünya yüz güzeli" seçildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey İşletmesi'nde aygır olarak kullanılan "Batyskaf" adlı Arap atı, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

TİGEM Karacabey İşletmesi Atçılık Şube Şefi Muhammed Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en ünlü atlarını kendilerinin yetiştirdiğini söyledi.

Haralarındaki atların büyük bölümünün, bu alanla ilgilenen kişiler tarafından yakından bilindiğini belirten Yalçınkaya, onlardan birinin "Batyskaf" adlı Arap atı olduğunu anlattı.

Batyskaf'ın en önemli özelliğinin "dünya yüz güzeli" unvanı olduğunu dile getiren Yalçınkaya, "Batyskaf, 2000 yılında Polonya'da düzenlenen yarışmada 'dünya yüz güzeli' seçildikten sonra Türkiye'ye getirilmiş. Şimdi burada kendisinden damızlık aygır olarak yararlanıyoruz" dedi.

Yalçınkaya, Batyskaf'ın yavrularının at yarışlarında pek başarılı olmadığını bildirdi.

Onun, çok iyi koşan "Kara Üzüm"ün dedesi olduğunu ifade eden Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Kızlarından çok iyi kısrak oluyor. Daha kaliteli taylar elde etmek için bu kısraklar işletmemizde kullanılıyor. Batyskaf'ın, işletmemizin damızlık kadrosunun genişletilmesinde büyük katkısı oldu. İşletmemize büyük zenginlikler kazandırdı. Ayrıca atçılıkla ilgilenenlerin büyük bölümü onu güzelliğiyle tanıyor. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Yüzünün güzelliğini görmek isteyen çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Batyskaf'ın güzelliği hem kızlarına hem oğullarına yansıyor. Yavrularını gören, 'Bu Batyskaf'ın kızı mı?' diye soruyor. Güzelliği yavrularında da bariz şekilde belli oluyor."

Batyskaf'ın diğer Arap atlarına göre kulaklarının kafasıyla arasındaki oranının daha düzgün, burun deliklerinin daha büyük olduğunu vurgulayan Yalçınkaya, bunun da ona ayrı bir güzellik verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüzünün Güzelliği Yavrularına Yansımış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement