Yyü, Akademik Gelişim Birimi'ni Kurdu - Son Dakika
Yerel

Yyü, Akademik Gelişim Birimi'ni Kurdu

Yyü, Akademik Gelişim Birimi\'ni Kurdu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) kurulan Akademik Gelişim Birimi, akademik personele yönelik kurslara başladı.

26.12.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) kurulan Akademik Gelişim Birimi, akademik personele yönelik kurslara başladı.

YYÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (YÜZEM) Müdürlüğünce, akademik personele farklı alanlarda kurslar verecek Akademik Gelişim Birimi faaliyete girdi.

Birim ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, daha ileri eğitim düzeyini yakalayıp, uluslararası ölçütlerde bir üniversite olarak yola devam edebilmek için akademik personelin eksiklerinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Bu amaçla birimi kurduklarını ifade eden Battal, akademik personele birim sayesinde farklı alanlarda ilave destek ve eğitimler vereceklerini ifade etti.

Birimde personele bilim etiği, kişiler arası iletişim becerileri, bilgisayar uygulamalı bilimsel araştırma yöntemleri hakkında destek sunulacağını anlatan Battal, şöyle konuştu:

"MATLAB programlamaya giriş, bilgi güvenliği, SPSS ile istatistiksel analiz, LISREL ile veri analizi, temel fotoğraf, Van yöresi halk oyunları, stresle başa çıkma yöntemleri akademik personelimiz için önemli. Personelimizi daha da güçlendirerek geleceğe daha güçlü bir üniversite hazırlayacağız. Bu alanlara çok ciddi bir talep var. Başka alanlarda da talep edilmesi durumunda yeni kurslar açacağız."

Birimde 10 akademik personel, 10 farklı alanda kurs verecek. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yyü, Akademik Gelişim Birimi'ni Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement