YYÜ Gıda Kontrol Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

YYÜ Gıda Kontrol Laboratuvarı Açıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek Özel Gıda Laboratuvarı hizmete açıldı.

18.11.2015 11:07  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Valinin gelişi- Açılış öncesi bilgilendirme- Kurdelenin kesilmesi- Laboratuvarın gezilmesi ve tanıtım YYÜ Gıda Kontrol Laboratuvarı açıldı- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde açılan Özel Gıda Laboratuvarı ile daha önce il dışına gönderilen birçok numune, Van'da analiz edilecek Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek Özel Gıda Laboratuvarı hizmete açıldı.Kalkınma Bakanlığının 2009 yılında, üniversitelerin bilimsel altyapısını güçlendirmek amacıyla verdiği destek kapsamında hazırlanan proje çerçevesinde kurulan merkezde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan izin belgesiyle gıda analizleri yapılabilecek.Bölge için büyük önem taşıyan laboratuvarın açılış kurdelesini Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ile Bilim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Nahit Aktaş kesti.Laboratuvarın yöreye, gıda üreticilerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne hayırlı olmasını dileyen Vali Taşyapan, "Üniversitemizin ilimize kazandırdığı laboratuvar, özellikle üreticilerimizin işlerinde büyük oranda kolaylık sağlayacak. İl dışına gönderildiği için sonuçları zaman alan işlemler, artık burada rahatlıkla yapılabilecek. Merkezin ve laboratuvarın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.Taşyapan, konuşmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan yeterlilik belgesini Rektör Battal'a verdi.Davetlilere merkezi gezdiren Aktaş, laboratuvarda kullanılan cihazlar ve yapılan işlemler hakkında bilgi verdi.Aktaş, "Laboratuvarda, sudaki arsenik, civa, ağır metal zehirlenmeleri, gıdalardaki pestisit, hormon ve antibiyotik, sanayideki polimer ve plastik, yakıtların ısı değeri, gaz ve hava kirliliği ile bal analizleri yapabileceğiz. Bu laboratuvarda hem ilimize hem de bölgemize çok rahat hizmet sunacağız" dedi.

YYÜ Gıda Kontrol Laboratuvarı Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YYÜ Gıda Kontrol Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement