Yyü Organ Nakil Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yaşam

Yyü Organ Nakil Merkezi Açıldı

Yyü Organ Nakil Merkezi Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde bölgeye hitap edecek olan organ nakil merkezinin açılışı yapıldı.

12.09.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde bölgeye hitap edecek olan organ nakil merkezinin açılışı yapıldı.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesindeki organ nakil merkezinin açılışı, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından yapıldı. Van'da ilk defa kurulan merkezin tüm bölgeye hitap edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, "Yöremizdeki 2-2,5 milyon insana hitap eden hastanemizin her geçen gün güçleneceği ve insanlarımıza üst düzeyde hizmet vereceği yönünde biz söz vermiştik. İşte bugün bu kapsamda yeni bir adımımızı birlikte müşahede ediyoruz. Bu da organ nakli. Ülkemizde gerçekten çok önemli. Hatta böbrek nakli bölgemizde çok önemli. Biz müracaatlarımızı yaptık, Sağlık Bakanlığından bir ekip geldi ve merkezimizi incelediler. Organ nakli yapabileceğine karar verdi ve ruhsatını da tanzim edip bize gönderdiler. İnşallah Vanımızda daha etkili hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi ve Böbrek Nakil Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer ise, Türkiye'de organ naklinin Avrupa ve dünya standardına ulaşan bir birim olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de yaklaşık 60 bin böbrek nakli bekleyen hastamız var. Türkiye'de maalesef yılda biz en fazla 2 bin 500-3 bin böbrek nakli yapabiliyoruz. Yılda bekleme listesinde olan 5 ile 7 bin arasındaki hastamızı da böbrek nakli beklerken kaybediyoruz. Türkiye'de yüzde 80'e yakın canlı vericiden böbrek nakli yapılıyor fakat kadavradan böbrek nakli oranımız çok düşük. Buradaki vatandaşlarımızın başka bölgelere, il dışına böbrek nakli yaptırmalarına artık gerek kalmadı" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Battal ve Dr. Sümer, vatandaşlara organ bağışında bulunmaları için çağrı yaparak organ bağışında Van'ın 61. sırada olduğunu, vatandaşların daha çok organ bağışlamaları gerektiğini belirtti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yyü Organ Nakil Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
    12:24 Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı
    12:22 Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı

    Düzce'de Konuralp Düzköy mevkiinde meydana gelen kazada, Selçuk B. idaresindeki bir cip ile Ayhan S. idaresindeki Kia marka cip çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan sürücüler ve bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza sebebiyle yol bir süreliğine tek şeritten verildi, ardından normal seyrine döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi
    12:14 Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi

    Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kış boyunca sorumluluk sahalarındaki köy ve mezralarda çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için kilometrelerce yolu kardan temizledi. Ekipler, 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu temizleyerek karla mücadele çalışmasını tamamladı. Muş Valisi Avni Çakır, yapılan çalışmaları değerlendirerek, kış sezonunda yaklaşık 23 bin kilometre yolu kardan temizlediklerini belirtti ve mayıs sonunda altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Hatay Payas'ta depremzedelere TOKİ konutları teslim ediliyor
    12:08 Hatay Payas'ta depremzedelere TOKİ konutları teslim ediliyor

    Hatay'ın Payas ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan evlerin yerine yapılan TOKİ konutlarının anahtar teslimleri devam ediyor. Toplam bin 351 afet konutunun bulunduğu projede 698 vatandaşın evlerinin anahtarını teslim aldığı belirtildi. Konutunu teslim alan depremzede ise mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.

  • Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor
    12:08 Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor

    Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in iyileşme sürecini desteklemek amacıyla Windsor'daki Adelaide Cottage'a bitişik bir evde genişleme ve tadilat planları yapıyor. Ailenin bu evi genişletmeyi düşündüğü, ancak bu kararın zorluklar içerdiği belirtildi. İçeriden bir kaynak, evin şu an yaşanabilir durumda olmadığını ve kapsamlı tadilat çalışmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Galler ailesi, evin yenilenmesi için masrafları kendilerinin karşılamayı düşünüyor.

  • Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor
    12:04 Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor

    Sivas'ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında eğitim gören Almalı, iş aramak yerine köyünde tarımsal faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Baba toprağını işlemek, aile geleneğine uygun bir adım olduğu kadar Almalı için de büyük bir gurur kaynağı. Üniversite mezunu genç çiftçi, üretim yaparak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:03 Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta saat 01.06'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri AFAD tarafından paylaşıldı. Deprem, Sulusaray ilçesinde merkez üssü olarak kaydedildi ve Sivas ile Yozgat illerinde de hissedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, deprem anında büyükbaş hayvanların ayağa kalktığı ve bakkal tezgahından gelen sesin ardından sarsıntının yaşandığı görüldü. Deprem sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması
    11:55 Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor
    11:54 Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor

    Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın çevresinde görülen fareler, özellikle köprünün ayaklarında yoğunlaşarak esnafı ve vatandaşları tedirgin ediyor. Fareler, çevreye bırakılan buğday, ekmek ve pirinç gibi ürünlerle besleniyor. Vatandaşlar, yetkililerden fare popülasyonunun kontrol altına alınması için önlem alınmasını talep ediyor.

  • Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi
    11:53 Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi

    Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, devir teslim programında yeni görevlere başlayacak olan Dolu'ya başarılar diledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan depremin şehirde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, Müftülük çalışanlarının bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğine inandığını söyledi. Programda, Şahin Yıldırım tarafından Dolu'ya cübbesi giydirildi.

  • Yaya geçidinde tırın altında kalan kişi hastaneye sevk edildi
    11:52 Yaya geçidinde tırın altında kalan kişi hastaneye sevk edildi

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaya geçidinde tırın altında kalan bir kişi itfaiye ekiplerince çıkartılıp, hastaneye sevk edildi. Şehir içi trafiğine çıkışı yasak olan saatler arasında tır ile seyir halinde olan sürücüye 690 TL para cezası uygulandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement