YYÜ Rektörü Battal: Depremi Fırsata Çevirdik - Son Dakika
Güncel

YYÜ Rektörü Battal: Depremi Fırsata Çevirdik

YYÜ Rektörü Battal: Depremi Fırsata Çevirdik

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ile 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geçen 3 yılın değerlendirmesini yaptı.

09.11.2014 12:46  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ile 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geçen 3 yılın değerlendirmesini yaptı. Depremi fırsata çevirdiklerini belirten Prof. Dr. Battal, "Öğrenci sayımızı 21 binden 28 bine çıkardık. Şu an 800'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu yönüyle de uluslararası alanda hak ettiğimiz yere doğru gidiyoruz. 500'e yakın yeni lojman ile 8 bin kişilik yeni yurtlar yapıldı" dedi.

Basın mensuplarıyla YYÜ kampüsünde biraraya gelen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası yapılan hizmetleri ve harcanan para hakkında bilgi verdi. YYÜ'nün her anlamda büyüdüğünü anlatan Rektör Battal, "Depremden sonraki 3 yılda 400 milyona yakın para harcadık. Her anlamda üniversitemiz yüzde 70 ile yüzde 400 arasında büyüme gösterdi. Akademik personelimiz 525'ten 800'e yükselirken bütün binalarımız güçlendirildi ve birçok yeni bina hizmete açıldı. Ayrıca depreme rağmen Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında 26'ıncı sıradayız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin depremi fırsata çevirdiklerine dikkat çekerek,şöyle konuştu:

"30 milyon TL'ye mal olacak ve Ankara'nın doğusunda örneği bulunmayan, 3 bin 500 kişilik, 26 bin metre kare kapalı alana sahip, yarı olimpik yüzme havuzu, fitnes salonları, tüm branşlarda antrenman salonları, Türk hamamı, kafeterya gibi bir çok alandan oluşan spor kompleksinin yapımı devam ediyor. Bu tür projelerimiz bundan sonrada devam edecek. Depremi hükümetin de desteğini alarak fırsata çevirdik. Öğrenci sayımızı 21 binden 28 bine çıkardık. Şu an 800'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu yönüyle de uluslararası alanda hak ettiğimiz yere doğru gidiyoruz. 500'e yakın yeni lojman ile 8 bin kişilik yeni yurtlar yapıldı. Bu potansiyelimizi ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için kullanıyoruz. Van, bölgemiz ve ülkemiz için büyük öneme sahiptir. Bu önemin farkında olarak el birliği ile kentimizi hak ettiği noktaya getirmek için çalışıyoruz. Üniversite olarak artık potansiyelimizi Van'da sanayimiz, ekonomimiz, sosyal ve kültürel alt yapı için kullanıyoruz. Üniversite olarak kentle olan ilişkilerimizi geliştirerek devam ettiriyoruz." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YYÜ Rektörü Battal: Depremi Fırsata Çevirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement