Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor

Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen “Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor” projesinin açılışı Karadeniz Tarımsal Enstitüsü Müdürlüğü’nde (KTAE) yapıldı.

15.06.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor" projesinin açılışı Karadeniz Tarımsal Enstitüsü Müdürlüğü'nde (KTAE) yapıldı.

KTAE Müdürlüğü konferans salonunda yapılan projenin açılışına Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Özdemir, KTAE Müdürü Kibar Ak, bölüm başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Dr. Gülhan Atagün, "Z kuşağı, internet kuşağı veya kristal nesil olarak da tanımlanan 2000 - 2020'li yıllarda doğan veya doğacak çocuklar olarak tanımlanmaktadır. Önceki kuşaklarla karşılaştırıldığında daha iyi yaşam koşullarına sahip, teknolojiden iyi anlayan, ailelerinin sosyoekonomik statülerinden faydalanmayı seven, internet üzerinden oyunlar oynayan ve sosyalleşen bir kuşak olarak tanımlanmaktadır. Türkiye'nin yüzde 17'sini oluşturan, uzmanların derin duygusal olarak nitelendirdikleri ve halen çocukluklarını yaşayan bu kuşak, interneti iyi kullanan, aceleci, üretici, çoklu dikkat ve çoklu karar alma becerisine sahip, her şeyi çabuk isteyen ve anlık tüketen bir profil çizmektedir. Projemizin amacı, sokakta oynamanın tarihe karıştığı günümüzde sanal ortamda sosyalleşen Z kuşağının, doğal ortamda uygulamalı olarak tarımı keşfetmelerini sağlamaktır" dedi.

KTAE olarak sosyal içerikli projelere katkı vermeye çalıştıklarını belirten KTAE Müdürü Kibar Ak, "Biz bu salonlarda sürekli enstitümüz veya bakanlığımız ile ilgili teknik projeleri görüşmeye, tartışmaya ve irdelemeye alışmış bir enstitüyüz. Çünkü teknik çalışıyoruz. Uygulamaya yönelik sonuçlar elde edecek çalışmalar yürütüyoruz ama bu tip sosyal içerikli projelerin yürütülmesi de hem bizim enstitüler açısından hem de bizim toplumda sosyal görevimizi yapma açısından da son derece önemlidir. Bu bağlamda böyle sosyal içerikli sadece buradaki çocuklara bir şeyler verebilmek değil, aynı zamanda bir farkındalık oluşturabilmek adına da son derece önemli bir konudur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar toprak, tarım ve bitkiler hakkında yetkililerden yerinde bilgiler aldılar.

5'er günlük iki dönem halinde gerçekleştirilecek olan projeye Atakum ilçesindeki Mimar Sinan, Seyfi Demirsoy, Bayındır ve Fahrettin Ulusoy İlkokullarının 4. Sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 30 öğrenci katıldı. 15-19 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek olan etkinliğin ikincisi 22-26 Haziran 2015 tarihinde KTAE kampüsü içersinde gerçekleştirilerek burada arazi uygulamaları, laboratuvar çalışmaları, sanatsal içerikli etkinlikler, drama içerikli oyunlar ve rehber eşliğinde de Kızılırmak Deltası'na gezi programı düzenlenecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement