Zabıta Çevre İçin Nöbet Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Zabıta Çevre İçin Nöbet Tutuyor

Zabıta Çevre İçin Nöbet Tutuyor

Hakkari-Çukurca kara yolu üzerindeki yol kenarlarına ve Zap suyu vadisine dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğinin önüne geçmek için Hakkari Belediyesi harekete geçti.

27.11.2014 15:59  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinin başlattıkları ortak çalışmalar kapsamında ilk olarak geçtiğimiz yıllardan beri Hakkari- Çukurca kara yolu üzerine dökülen küller toplatılıp çevre temizliği yapıldı.

Yaşanan çevre kirliliğinin tekrarlanmaması için çalışmalar yapan ekipler, 25 bin metrekarelik Hakkari şehir çöplüğü merkezinde 8 bin metrekarelik yeni bir alan oluşturup, burayı kül dökme sahası olarak belirledi. Kentte nakliye işleri ile uğraşan firma ve şoförlere resmi yazı ile tebligat gönderen Hakkari Belediyesi belirlenen kül dökme sahası dışında yol kenarlarına ve zap vadisine kül döken araçlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanuna göre idari para cezası kesileceğini duyurdu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar, zabıta ekiplerinin Hakkari-Çukurca Kara yolu üzerinde başlattıkları uygulama ile akşam saat 17.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında denetleme başlattıkları belirtirken; "Başlattığımız çalışmalarımızı belediye ilan hoparlörlerinden duyurduk ve nakliyecilere tebligat gönderdik. Yol kenarlarına ve Zap suyuna kül dökülmesini yasakladık. Bu konuda gerekli çalışmalarımızda devam etmekte. Bundan böyle her gece zabıta ekiplerimiz kış boyunca akşam saat beşten sabah yediye kadar kara yolu üzerinde nöbet tutacak. Belirtilen alan dışında kül dökenlerin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır. Hakkari hepimiz, bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz" sözlerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta Çevre İçin Nöbet Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement