Zabıta Denetimi Turistik İlçede Bozuk Gıda Satışına Engel Oldu - Son Dakika
Yerel

Zabıta Denetimi Turistik İlçede Bozuk Gıda Satışına Engel Oldu

Zabıta Denetimi Turistik İlçede Bozuk Gıda Satışına Engel Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri Harran İlçesinde yaptıkları denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirdi.

12.05.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı zabıta ekipleri Harran İlçesinde yaptıkları denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirdi. Bozuk ürünlere imha edilmek üzere el koyan zabıta iş yerinde miadı dolmuş gıda ürünü satan 3 işletmeci hakkında yasal işlem başlattı.

Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı zabıta ekipleri İlçelerde denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. 1'nci Bölge Zabıta Merkez Amirliği ekipleri sorumluluk alanında bulunan Harran İlçesinde denetim yaptı. Zabıta ekiplerinin denetim için ilk durağı Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı AFAD'a ait Harran Konteynır kent oldu.

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler konteynır kentte bulunan 3 markette yapılan denetimde reyonlarda satılan gıda ürünleri kontrol edildi. Yapılan denetimlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlayamayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri daha sonra denetimlerini Harran İlçe merkezinde sürdürdü. Harran Belediyesi Zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimlerde ilçedeki market, fırın ve kasaplar tek tek kontrol edildi. Yapılan denetimlerde 3 iş yerinde 15 kğ, 35 kğ bozuk tavuk ile son kullanma tarihi geçmiş süt, kaşar peynir, yoğurt ile tereyağı bulundu. Bozuk gıda ürünlerine imha edilmek üzere el koyan Zabıta ekipleri miyadı geçmiş ürün satan 3 işletmeci hakkında yasal işlem yaptı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zabıta Denetimi Turistik İlçede Bozuk Gıda Satışına Engel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement