Zabıtadan Bayram Öncesi Denetim - Son Dakika
Güncel

Zabıtadan Bayram Öncesi Denetim

Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı ve şekerleme imalathaneleri ile fırın ve pastaneleri denetledi.

02.07.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı ve şekerleme imalathaneleri ile fırın ve pastaneleri denetledi.

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bayram öncesi gerçekleştirilen en kapsamlı denetime Sincan çarşı merkezindeki pastanelerle başladı. Ekipler, çalışanların kılık kıyafeti ile mekan ve üretim araçlarının temizliğini inceledi.

Zabıta Amiri Enis Sertan Şenses, hedeflerinin bölgedeki gıda üreticilerinin hijyen koşullarına ve halk sağlığına uygun koşullarda üretim yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

İlçede gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığını ve ürünlerin saklanma koşullarını kontrol ettiklerini dile getiren Şenses, küçük olumsuzluklarla karşılaştıklarında esnafı uyardıklarını ve işletmeyi sık sık denetime tabi tuttuklarını, halk sağlığını tehdit eden hiçbir unsuru ise görmezden gelmediklerini belirtti.

Şenses, bir pastanenin üretim bölümündeki incelemelerin ardından, "Bu iş yerinde genel sağlığı tehdit edici herhangi bir unsura rastlanılmadı. İş yeri yetkilisine teşekkür ediyoruz." dedi.

"Çöp kovalarının kapakları kapalı tutulmalı"

Çarşı merkezindeki denetimler sürerken, bir kuruyemiş işletmecisinin kabuksuz cevizi, üstü açık olarak tezgahta satışa sunduğunu gören Şenses, "Gıda maddelerinin bu şekilde açıkta satılması yasaktır. Gıdaların, kapaklı, paslanmaz çelik kutularda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu işletmede kurallara uyulmadığı için gerekli yaptırım uygulanacak. Belediyemizin uyguladığı Emir ve Yasaklar Talimatnamesine göre bu iş yerine 219 lira idari para cezası kesilecek." diye konuştu.

Başka bir pastanede, üretim alanında kapaksız çöp kovası tespit edilmesi üzerine Şenses, "Üretim yapılan yerlerde, iş yerlerinde çöp kovalarının kapakları kesinlikle kapalı tutulmalıdır. Aynı şekilde bu iş yerine uygulanacak para cezası da 219 liradır." dedi.

Çarşı merkezinin ardından tatlı imalathanesinde devam eden denetimde, çöpler ile pasta malzemelerini aynı tezgahta gören Zabıta Amiri Mustafa Gülümser, işyeri çalışanlarına, "Çöp ile pasta malzemesi aynı yerde duramaz. Ayrı ayrı yerde çalışacaksınız. Çıkan çöpü anında kapaklı çöp kovasına atacaksınız. Bu durum, sinek ve böceğe mahal verir." uyarısında bulundu.

Mobil uygulama ile anında iletiliyor

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde "mobil uygulama" yöntemini kullanıyor. Ekipler, denetimler sırasında gördükleri aksaklıkların fotoğraflarını çekerek bunları mobil uygulamaya yüklüyor. Fotoğrafların altında açıklamaları da yer alıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatlı ve şekerleme imalathaneleri denetimlerinde tespit edilen ihlallere ilişkin fotoğraf ve videolar, mobil uygulama ile anında merkeze iletiliyor. Tüm bu veriler anbean online harita üzerinden takip ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zabıtadan Bayram Öncesi Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement