Zabıtayı Darbeden "Kardeşler" Ağır Cezada Yargılanacak - Son Dakika
Yerel

Zabıtayı Darbeden "Kardeşler" Ağır Cezada Yargılanacak

Konak Belediyesinde görevli iki zabıta memurunu, tezgahlarını kaldırmak istedikleri için sopalarla vurup yaraladıkları iddiasıyla biri 3 yıl 4 ay, diğeri 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan iki kardeşin davasında verilen karar Yargıtayca bozuldu.

27.05.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesinde görevli iki zabıta memurunu, tezgahlarını kaldırmak istedikleri için sopalarla vurup yaraladıkları iddiasıyla biri 3 yıl 4 ay, diğeri 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan iki kardeşin davasında verilen karar Yargıtayca bozuldu. Sanıklar, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Kemeraltı Başdurak Cami önünde 2009 yılının aralık ayında yaşanan olayda, seyyar satıcıların tezgahlarını kaldırmak için uyaran zabıta memurlarından Yücel Gürbüz ile Murat Haydaroğlu, Dergah Bitkin ve kardeşi Veysel Bitkin'in önce sözlü, daha sonra yumruklu ve sopalı saldırısına uğradı.

Zabıta memurlarından Haydaroğlu, başına aldığı sopa darbesiyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Polis tarafından yakalanıp adliyeye sevk edilen iki kardeş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki sanık hakkında İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde, "görevi yaptırmamak için direnme", "görevli memura hakaret" ve "darp" suçlarından açılan davada Dergah Bitkin 3 yıl 4 ay, Veysel Bitkin 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin, sanıklara verilen cezaların ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar vermesiyle sanıkların avukatı kararı temyiz etti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanıkların suçunun "Kamu görevi nedeni ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturduğu, bu nedenle sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları gerektiğini belirterek, görevsizlik kararı verilmesine hükmetti.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde tekrar görülen davada Hakim Orhan Yüksel, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verdi.

"Yargıtay örnek bir karar verdi"

Yüksel, başka suçtan cezaevinde hükümlü bulunan sanıklar Dergah Bitkin ve Veysel Bitkin, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde tekrar yargılanacak.

Zabıta memurlarının avukatı Erdal Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın örnek bir karar verdiğini belirterek, "Önüne gelen herkes zabıtaya saldırıyor. Onlar da kanun ne derse onu uyguluyor. Kasıtlı olarak kimse kimseye müdahale etmez. Müvekkillerimin üzerinde kendilerini koruyacak herhangi bir silah yok. Kelle koltukta görev yapıyorlar. Yargıtay'ın bu örnek kararından sonra seyyar satıcılar zabıtalara karşı daha dikkatli hareket eder" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zabıtayı Darbeden 'Kardeşler' Ağır Cezada Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement