Zafer Bayramı Mersin'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Zafer Bayramı Mersin'de Coşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı Mersin\'de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zaferinin 92. yıl dönümü Mersin'de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

30.08.2014 12:27  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bir büyük zaferi büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sabah saat 9.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Mersin Valisi Güzeloğlu'nun tören kıtasını selamlamasıyla başlayan törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri erkan, gaziler, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kültür Merkezi'ne geçen Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz, Şeref Salonu'nda tebrikleri kabul ettiler. Bayram kutlamasının yer aldığı törenin ikinci bölümünde ise Güzeloğlu, Demirhan ve Kocamaz, törene katılanların ve halkın bayramını kutladılar. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli İkmal Yüzbaşı İlhan Tabur'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden kutlamalarda, şiirler okundu, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri yer aldı. Vatandaşlar, kutlamalara ellerinde Türk bayraklarıyla katılırken, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve askeri birliğin resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törenin ardından meydanda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güzeloğlu, "Tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de bir büyük zaferi büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünleri bizlere armağan eden, cumhuriyetimizi kuran başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdeleyen bu büyük zaferden, cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğü, milletimizin sarsılmaz birliği uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizi de milletçe rahmet ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimize milletçe şükran ve sağlık dileklerimi iletiyorum. Nice 30 Ağustos'lara gelişen ve güçlenen, her geçen gün büyüyen, bölgesinde lider ülke olan Türkiye'nin her anlamda lider ülke olarak ulaşmasını diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zafer Bayramı Mersin'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement