Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında "Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı" düzenlendi.

08.05.2015 18:52  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güner, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Zafer Bölgesel Havaalanı'nın Afyonkarahisar için olmazsa olmaz bir yapı olduğunu söyledi.

Zafer Bölgesel Havaalanı'nın etkinliğini artırmak için koordineli, planlı ve programlı kısa ve uzun vadeli çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Güner, "Bizler kültür, turizm, sanayi ve ulaştırma konularında makro projeler yaptık, bu anlamda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütleri bu projelerde en etkin bir biçimde yer alacak. Bunları birlik ve beraberlik içerisinde yaparken yeni konsept getirmeyi planlıyoruz. Afyonkarahisar'da yaptığımız ilkler kapsamında Afyonkarahisar'a adeta rönesans yaşatmak istiyoruz" dedi.

Güner, Afyonkarahisar'da olumlu bir şeyler yapmak isteyenlere kapılarının ve gönlerinin her zaman açık olduğunu ifade ederek, "Benim Vali olarak desteğimi, katkılarımı bekleyen herkesten öncelikle hedef bekliyorum, proje bekliyorum. Afyonkarahisar'ı ciddi anlamda ileriye taşımak adına ilk olarak ve olmazsa olmazlardan biri olan hedeftir. Bu anlamda hedefi olmadan hiç kimse benden bir şey beklemesin. Günlük çözümler, günlük hedefler ve günlük çalışmalar istemiyorum" dedi.

Afyonkarahisar'da havaalanının önemli bir potansiyel olduğunu hatırlatan Güner, şunları kaydetti:

"Zafer Bölgesel Havaalanı ile ilgili bu güne kadar birçok eleştiri aldım. Ama ben bu eleştirileri dikkate almıyorum. Çünkü gerekli yönlendirmeler ve çalışmalarla çok daha iyi duruma geleceğine inanıyorum. Zafer Bölgesel Havalimanı için gerekli girişim ve temaslarla bulunmak gerekmektedir. Bunları da yerine getirirken, Türk hava yollarındaki ilimiz adına yürüttüğü çalışmalara etkinlik, etkenlik ve verimlilik anlamında iş ve işlemlerini yürütmesini istiyorum. Bu şehrin hava trafiğini düzenleyen Vor İstasyonunun transferi konusunda gerekli çalışmaların yerine getirilmesini istiyorum. Hafif raylı sistemin Hava limanı ile şehirle irtibatlarının sağlanmasının gerektiğine inanıyorum"

Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Acar, IC Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ve IC Grup İş Geliştirme Direktörü Serkan Koçak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement