Zafer Çağlayan İçin "Yüce Divan" Oylaması - Son Dakika
Politika

Zafer Çağlayan İçin "Yüce Divan" Oylaması

Zafer Çağlayan İçin "Yüce Divan" Oylaması

ANKARA (İHA) – Dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu’ndaki gizli oylama işlemine başlandı.

20.01.2015 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylama işlemine başlandı. İlk oylama eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için yapıldı.

Meclis Genel Kurulu'nda 4 eski bakanla ilgili Meclis Başkanlığı'na sunulan 4 önerge okundu. İlk oylama eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında yapıldı. Çağlayan CHP, MHP ve HDP grubundan hakkında 53 önerge verilmişti.

GÜLER, BAYRAKTAR VE BAĞIŞ ÇAĞLAYAN İÇİN OYUNU KULLANDI

Çağlayan'la ilgili ilk oylamada eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da oy kullandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yerine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AB Bakanı Volkan Bozkır'ın yerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oy kullandı.

CHP, MHP VE HDP GENEL BAŞKANLARI DA OY KULLANDI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından oyların sayımına başlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zafer Çağlayan İçin 'Yüce Divan' Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement