"Tayyip Erdoğan'ı Devlet Başkanı Yapacağız Allah'ın İzniyle" - Son Dakika
Politika

"Tayyip Erdoğan'ı Devlet Başkanı Yapacağız Allah'ın İzniyle"

"Tayyip Erdoğan\'ı Devlet Başkanı Yapacağız Allah\'ın İzniyle"

AK Parti'li Zafer Çağlayan, yarın yüzde 55'in üzerinde bir oyla Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaparak darbe yapanlara en büyük cevabı vereceklerini söyledi.

09.08.2014 19:13  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, yarın yüzde 55'in üzerinde bir oyla Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaparak darbe yapanlara en büyük cevabı vereceklerini ifade ederek, "Çok kısa süre içinde Anayasa'yı değiştirmek için gerekli çoğunluğu yakaladığımız zaman inşallah tekrar milletimize geleceğiz ve milletimizin takdiriyle Türkiye'ye 'Başkanlık Sistemi'ni getirerek Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanı yapacağız Allah'ın izniyle" dedi.

Geçirdiği hastalıktan dolayı yurt dışında uzun süredir tedavi olan Zafer Çağlan, uzun aradan sonra ilk kez Mersin'de vatandaşlara seslendi. Partililer tarafından koyun kesilerek karşılanan Çağlayan'a, Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt eşlik etti. AK Parti İl Başkanlığı yanına konuşlandırılan otobüsün üstünden AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt'un konuşmalarının ardından partililere hitap eden Zafer Çağlayan, yeniden Mersin'de olmaktan büyük bir şeref ve mutluluk duyduğunu söyledi. Mersin'e hizmet etmekten, Mersinlilere hizmetkar olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğunu belirten Çağlayan, "Mersin daha önce zaferi tattı. Mersin Türkiye'ye AK Parti burada da güçlüdür mesajını sizlerle birlikte verdi. 30 Mart seçimleri bizleri üzdü. Hak etmedik çünkü bu sonucu. Ancak her şerden bir hayır çıkarmak gerekiyor. 30 Mart'ta da biz en azından daha fazla çalışmamız gerektiğini daha komplike çalışmamız gerektiğini daha koordineli çalışmamız gerektiğini kendi içimizdeki çıkar çatışmaları değil birlikte beraber diğer partilerle çalışmamız gerektiğini öğrendik" diye konuştu.

Mersin'e, Türkiye'ye, ekonomiye, istihdama, ihracata hizmet etmekten başka bir şey yapmadığını kaydeden Çağlayan, "Kalbimde 4 stent taşıyorum. Bunların hiçbiri hizmet etmekten, bu milletin hizmetkarı olmaktan, Mersin sevdalısı olmaktan hiç alıkoyamadı. Ama şimdi kötü bir hastalık bizi yakaladı. Bunda yaşamış olduğumuz Başbakanımıza, bizlere yapılan alçakça, namussuzca komplonun stresi etkili oldu. Evvel Allah arkamızda duaların olduğunu, evvel Allah arkamızda sizlerin olduğunu, Cenab-ı Allah'ın her zaman bizlerle olduğunu bilerek bu coşkuyla bu hastalığı da atlattık" şeklinde konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN'I DEVLET BAŞKANI YAPACAĞIZ ALLAH'IN İZNİYLE"

Yarın Türkiye Cumhuriyeti tarihine önemli bir damganın vurulacağının altını çizen Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ilk defa millet kendisini idare edecek bir cumhurbaşkanını seçiyor. Bu cumhurbaşkanı seçimini halkın seçmesi gerektiğini AK Parti ve onun değerli Genel Başkanı Sayın Başbakanımızla birlikte 2007 yılında temellerini attık. 2007 yılında biz millet evet cumhurbaşkanını seçsin, cumhur reisini seçsin dediğimiz zaman bize o zaman karşı çıktılar. Bugün Türkiye demokrasiyi gerçek manada yaşıyorsa bu dik duruşun, sembolün Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde olmuştur. İnşallah şimdi Sayın Başbakanımızı ezici bir çoğunlukla inşallah yüzde 55'in üzerinde bir oyla cumhurbaşkanı yaparak darbe yapanlara en büyük cevabı vereceğiz. İşte adayları işte meydan yarında hodri meydan. Allah'ın izniyle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın cumhurbaşkanı olduktan sonra göreceksiniz Yeni Türkiye başka bir Türkiye olacak. Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar çok farklı bir şekilde devam edecek. Evet birilerinin ayaklarına bastık, basmaya devam edeceğiz ve Türkiye istikrarı yakalayacak. Çok kısa süre içinde Anayasa'yı değiştirmek için gerekli çoğunluğu yakaladığımız zaman inşallah tekrar milletimize geleceğiz ve milletimizin takdiriyle Türkiye'ye 'Başkanlık Sistemi'ni' getirerek Tayyip Erdoğan'ı devlet başkanı yapacağız Allah'ın izniyle."

Çağlayan, Türkiye'nin farklı bir Türkiye olacağını ve yarın 2023'e götüren yolun biraz daha açılacağını belirtti. Çağlayan, konuşmasının ardından partililere karanfil attı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Tayyip Erdoğan'ı Devlet Başkanı Yapacağız Allah'ın İzniyle' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement