Zafer Haftası - Son Dakika
Güncel

Zafer Haftası

Adana'da şehitlik ziyaret edildi.

26.08.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaret edildi.

Adana Garnizon Şehitliği'ndeki ziyarete, Vali Yardımcısı Halis Arslan, KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun ile şehit yakınları katıldı.

Ertan Ersan, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki dernekle "kardeş" olduklarını belirterek, her yıl farklı kentteki etkinliğe katıldığını söyledi.

Kıbrıslı her ailenin bir şehidi olduğunu belirten Ersan, Kıbrıslı Türklerin özgürlüklerini, 20 Temmuz 1974'te elde ettiğini anımsattı.

Kıbrıs Türklerinin, tarihte Rumlardan zulüm gördüğünü ifadeden Ersan, "Çektiğimiz acıyı unutmayacağız, unutturmayacağız. Özgürlüğümüzü, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde ve mücahitlerimizin el ele vermesiyle kazandık. Allah, bizi hiç bir zaman anavatan Türkiye'den ayırt etmesin" dedi.

Şu başkanı Melahat Ongun da derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şehitlerin geride bıraktıklarına sahip çıkmanın, gazilerin taleplerini yerine getirmesinin kutsal vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Ongun, "Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak bu uğurda en kıymetli uzuvlarını kaybedip, tarihe altın sayfalar yazdıran, harp ve vazife malulü gazilerimizi, şehitlerimizi yüceltmek, onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak, milletimizin tarihine olan bağlılığının ifadesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua okudu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zafer Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement