Zambiya'nın Bağımsızlığının 50. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Zambiya'nın Bağımsızlığının 50. Yıl Dönümü

Ankara'da düzenlenen resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye ile Afrika kıtasında bulunan ülkeler arasındaki ilişkilerin son yıllarda her alanda çeşitlenerek gelişmekte olduğunu belirtti.

24.10.2014 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zambiya'nın bağımsızlığının 50. yıl dönümü Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga'nın ev sahipliğinde JW Marriot Otel'de verilen resepsiyona İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da arasında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Resepsiyona onur konuğu olarak katılan Ala, Türkiye ile Afrika kıtasında bulunan ülkeler arasındaki ilişkilerin son yıllarda her alanda çeşitlenerek gelişmekte olduğunu belirtti.

Ala, "Afrika kıtasındaki Türk büyükelçiliklerinin sayısı son 5 yıl içerisinde 12'den 39'a yükseldi. Afrika ülkelerinin Ankara'daki mukim büyükelçiliklerinin sayısı da 30'a ulaşmıştır" dedi.

Bakan Ala, her iki ülkenin sahip olduğu imkanlar ele alındığı zaman, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin oldukça yetersiz olduğuna dikkati çekerek, "İki ülkenin çıkarları doğrultusunda bu ticaret hacminin daha yukarılara çıkarılması için biz elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" dedi.

Zambiya'nın Ankara Büyükelçisi Muleng ise resepsiyonda yaptığı konuşmada, Zambiya'nın bağımsızlığının 50. yıl dönümünü kutlamaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Resepsiyon konuşmaların ardından "Dance Troop" adlı Zambiyalı dans topluluğunun gösterisi ile devam etti. Davetliler ayrıca Zambiya müzikleri eşliğinde yöresel yemeklerden tatma imkanı buldu. - Ankara

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Zambiya'nın Bağımsızlığının 50. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement