Zana ve Önder'in Talabani'yle Neşeli Sohbeti - Son Dakika
Güncel

Zana ve Önder'in Talabani'yle Neşeli Sohbeti

Zana ve Önder\'in Talabani\'yle Neşeli Sohbeti

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana ve HDP'li Önder, ziyaret ettikleri Talabani'ye Öcalan'ın mektubunu iletti. Talabani ve Zana'nın neşeli sohbeti fotoğraflara yansıdı.

23.07.2014 18:40  Güncelleme: 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, aylar süren tedavisinin ardından Irak’a dönen Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etti.

NEŞELİ GÖRÜNTÜLER

Görüşmede tekerlekli sandalyedeki Celal Talabani ile Zana’nın neşeli sohbeti fotoğraf karelerine yansıdı. Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder’in ziyaretinde, Talabani’nin eşi Hero Talabani de konuklarıyla objektiflere poz verdi.

ÖCALAN'IN MEKTUBUNU TESLİM ETTİLER

Zana ve Önder, Almanya'daki tedavisinin ardından Irak'a dönen Talabani'yi Süleymaniye'deki evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın göndermiş olduğu mektubu Talabani'ye teslim etti.

ÖCALAN KÜRT ULUSAL KONGRESİNİ HATIRLATTI

KYB'nin resmi sitesinde, Öcalan'ın Talabani'ye gönderdiği mektubun içeriği yayımlandı. Öcalan, mesajında şunları kaydetti:

"Biz ve komşularımız arasında yürütmüş olduğunuz diplomasi mücadelesi çok önemlidir. Bugün dört parça Kürdistan'da, Kürtler olarak kendi aramızda özgür bir geleceğe kavuşmak için çalışmalıyız. En kısa zamanda ortak stratejiler çerçevesinde Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılmasını ümit ediyorum. Sizin bana vermiş olduğunuz İbrahim Ahmet ödülü için ayrıca çok teşekkür ediyorum."



GEÇEN CUMARTESİ IRAK'A GELDİ

Celal Talabani, başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdikten bir gün sonra Berlin'e sevkedilmişti. Talabani, tedavisinin tamamlanmasının ardından geçen cumartesi Irak'a gelmişti.

BARZANİ DE ZİYARET ETTİ

Talabani'yi, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve diğer Kürt siyasi parti liderleri ziyaret etti.

Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin de Talabani'yi ziyaret etmek istediği ileri sürüldü.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zana ve Önder'in Talabani'yle Neşeli Sohbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement