Zap Suyu'nda "Tehlikeli Serinlik" - Son Dakika
Güncel

Zap Suyu'nda "Tehlikeli Serinlik"

Hakkari'de, akıntı nedeniyle boğulma riski yüksek olan Zap Suyu'na serinlemek için giren çocuklar, tehlikeye aldırmadan suda saatlerce zaman geçiriyor.

13.08.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, akıntı nedeniyle boğulma riski yüksek olan Zap Suyu'na serinlemek için giren çocuklar, tehlikeye aldırmadan suda saatlerce zaman geçiriyor.

Hakkari- Çukurca karayolu üzerinde bulunan Taşbaşı köyünde yaşları 10-15 arasında değişen çocuklar, serinlemek için, akıntı nedeniyle boğulma riski yüksek olan Zap Suyu'na giriyor.

Yetkililerin boğulma tehlikesine dikkat çekerek uyardığı çocuklar, saatlerce suda zaman geçiriyor.

Bu çocuklardan 13 yaşındaki Bazit Duran, tehlikenin farkında olduğunu ancak dereye girmekten korkmadığını söyledi.

Yaz tatilinde yüzecek başka bir yer bulamadıkları için Zap Suyu'na girdiklerini anlatan Duran, "Burası çok sıcak. Yüzmek çok keyifli çok güzel ama tehlikeli. Zap'ta insanlar ölüyor biliyoruz. Yoldan geçenler bize 'Burada nasıl yüzüyorsunuz?' diye soruyorlar. Tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Biz de biliyoruz ama korkmuyoruz." dedi.

15 yaşındaki Ümit Duman ise en sevdiği spor dalının "yüzme" olduğunu ancak yazın yüzebilecek bir yer bulamadığı için Zap Suyu'nda yüzdüğünü bildirerek, "Bazen girdiğimizde yılanlara da rastlıyoruz. Fakat serinlemek için mecburen dereye giriyoruz." diye konuştu.

"Ölümle sonuçlanabilir"

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zap Suyu'nun son derece tehlikeli olduğunu ve sağlık açısından da bir çok hastalığa davetiye çıkardığını anlattı.

Derede daha önce boğulma olayları yaşandığına dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Dere balçıklı ve aşırı çamurlu. Çocukların derede serinlemek istemeleri ölümle sonuçlanabilir. Derenin akıntılı, çamurlu ve balçıklı olması arama çalışmalarını etkiliyor. Bir süre önce çocukların Zap Suyu'na serinlemek için girdikleri ve akıntıya kapılarak kaybolduğu bilgisi bize gelmişti. Bu durum bize bildirildikten sonra hemen ekiplerimiz harekete geçti. Burada yapılan arama çalışmaları sonucu kaybolan iki çocuktan birisinin cansız bedenine 2 gün sonra, diğerininkine 5 gün sonra ulaşıldı."

Zap Suyu\'nda "Tehlikeli Serinlik"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zap Suyu'nda 'Tehlikeli Serinlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement