Zarokistanlar İlçelerde de Yaygınlaştırılacak - Son Dakika
Yerel

Zarokistanlar İlçelerde de Yaygınlaştırılacak

Zarokistanlar İlçelerde de Yaygınlaştırılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 13 Zarokistanda ve 1 kreşte verdiği anadilde eğitim hizmetini ilçelerde de yürütmek için çalışma başlattı.

24.06.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Zarokistanların yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışma başlatarak, ilçe belediyelerini ziyaret etti.

Ziyarette 15 ilçe belediyesini Zarokistanların önemi konusunda bilgilendiren Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yer temin edecek ilçe belediyelerine, oyun grupları, kırtasiye malzemeleri, mobilyaları ve gerekli olan tüm malzemeleri, ücretsiz bir şekilde gönderme kararı alındığını bildirdi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Veysel Yıldırım, eski adıyla oyun odaları yeni adıyla Zarokistanların 13, kreşin ise 1 adet olduğunu belirtti. Belediyenin sınırlarının genişlemesi nedeniyle Diyarbakır'da her mahallede ve ilçelerde Zarokistanlar açmayı hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, bu amaçla 15 ilçenin tamamını ziyaret ettiklerini, özellikle Ergani, Silvan ve Bismil'de açılacak olan Zarokistanlara öncülük ettiklerini aktardı. İlçe belediyelerinin yerlerini kendilerinin belirlemeleri durumunda Zarokistanlara gerekli eğitim ve teknik altyapı desteğini verdiklerini bildiren Yıldırım, şimdiye kadar 3 büyük ilçenin Zarokistan açma kararı aldığını, diğer ilçelerinde açma kararı aldıklarında gerekli olan tüm malzemelerin o ilçelere de aktarılacağını kaydetti.

Sayı artacak

Okul öncesi eğitimin bireyin yaşamında ne kadar önemli olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığına değinen Yıldırım, "Bireylerin benlik olarak kendini bulmada ve gelişiminde okul öncesi önemlidir. Büyükşehir Belediyesi'nde buna öncülük ediyor." dedi. Zarokistanların kısa zamanda daha fazla yayılacağının altını çizen Yıldırım, "Umarım okul öncesi eğitim tüm bölgeye yayılır. Okul öncesi eğitiminin önemi herkes tarafından kavranır. Ve tüm belediyeler bu konuda gerekli olan yatırımlarını yapar." diye konuştu.

Her mahallede bir Zarokistan

Okul öncesinin özellikle geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu dile getiren Yıldırım, bireyin duygusal ve matematiksel zekasının bu dönemde oluştuğunu söyledi. Zarokistanlarda yapılanların sadece birer etkinlik ya da organizasyon olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: "Eğer biz her şeyin başı eğitimdir diyorsak, eğitimde okul öncesiyle başlar. Bu bilinçle ve duyarlılıkla hareket etmeliyiz. Özellikle dezavantajlı gruplar için her mahalleye bir kreş açmayı tasarlıyoruz."

Yılsonunda sayı 20'ye çıkacak

Zarokistanların oluşumu konusunda tüm görevin Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ama birçok şeyde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuya da öncülük ettiğini dile getirdi. Yılsonuna kadar okul sayısını 20'ye çıkarmayı düşündüklerini söyleyen Yıldırım, her geçen yıl rakamı, niteliği düşürmeden büyütmeyi amaçladıklarını kaydetti. Yıldırım, bu işin devamı olan Bağcılar ve 450 Evler'deki kreşlerin ise sadece il ve bölgede değil Türkiye'nin en büyük kreşi olduğunu da hatırlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Zarokistanlar İlçelerde de Yaygınlaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement