Zaventem'e Yüz Tanıma Sistemi Kuruluyor - Son Dakika
Dünya

Zaventem'e Yüz Tanıma Sistemi Kuruluyor

Zaventem\'e Yüz Tanıma Sistemi Kuruluyor

YENİ güvenlik uygulaması çerçevesinde insanların yüzü ve araçların plakalarını tanımlayan kamera sistemleri devreye girecek.

20.10.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİ güvenlik uygulaması çerçevesinde insanların yüzü ve araçların plakalarını tanımlayan kamera sistemleri devreye girecek. Havalimanı çevresine, araçları durdurabilecek bariyerler yerleştirilecek. Alanda görevli polisler de insanların şüpheli davranışlarını tespit etmeye yönelik özel eğitim alacak. Mevcut durumda Brüksel Havalimanı'nı kullanan yolcular, terminal binalarına ulaşmak için kurulan geçici çadırların içindeki ön inceleme ve x-ray cihazından geçiriliyor.

SALDIRIYA HEDEF OLMUŞTU

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonu, 22 Mart'ta intihar saldırılarının hedefi olmuştu. 32 kişinin öldüğü, 270 kişinin yaralandığı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Saldırıların ardından güvenlik önlemleri doğrultusunda şehrin önemli noktalarına ve polis güçlerine ilave askerler yerleştirilmişti. Bu askerler halen havalimanı, metro istasyonları, AB kurumları da dahil önemli noktalar ve işlek caddelerde tüm gün silahlı nöbet tutuyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Zaventem'e Yüz Tanıma Sistemi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement