Zazaca Öğretmeninin İlk Ders Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Zazaca Öğretmeninin İlk Ders Heyecanı

Bingöl'ün Genç ilçesine atanan öğretmen Filiz Bazencir, Zazaca lehçesinde ilk dersini verdi Bazencir: "Öğrenciler kendi dillerinde eğitim almak istiyor.

11.02.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN ARIK - Bingöl'ün Genç ilçesine atanan öğretmen Filiz Bazencir, Zazaca lehçesinde ilk dersini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen hafta atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında 9 öğretmen Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Şırnak'taki okullarda görevine başladı. Bu öğretmenlerden 7'si Kurmanci, 2'si de Zazaca lehçesinde eğitim veriyor.

Zaza kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı Bingöl'ün Genç ilçesinde Mevlana Ortaokuluna atanan Filiz Bazencir, öğrencileriyle Zazaca lehçesindeki ilk dersini yaptı.

Bazencir AA muhabirine, Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Kürt Dili Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu belirterek, mezun olduktan 1 yıl sonra kadrolu atandığı için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Okuldaki 240 öğrenciye Zazaca ders vereceğini dile getiren Bazencir, lehçenin Bingöl yöresinde yoğun olarak konuşulduğunu anımsattı.

İlk dersi dolayısıyla çok heyecanlı olduğunu kaydeden Bazencir, şunları kaydetti:

"Öğrenciler kendi dillerinde eğitim almak istiyor. Bingöl'de Zazaca dersi için çok sayıda öğretmene ihtiyaç var. İnşallah daha fazla atama yapılır. Zazaca yeniden canlanmaya başlayacak. İlk görev günümde öğrencilerimle tanışıp ders yaptığım için çok mutluyum."

Daha önce Zazaca bilen Türkçe öğretmenin derse girdiğini anlatan öğrenciler, kadrolu öğretmeninin atanmasıyla daha iyi eğitim alacaklarını söylediler.

Kadrolu öğretmen sayısı 3'e yükseldi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il genelinde seçmeli Zazaca dersine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bir süre önce Serkan Akyaz İlkokulu ve Solhan Yatılı Bölge Okuluna aynı lehçede kadrolu öğretmen atanmıştı. Böylece Zazaca dersi veren kadrolu öğretmen sayısı 3'e yükseldi" diye konuştu. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zazaca Öğretmeninin İlk Ders Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yavuz: Hayirli olsun bu bir baslamgic 0 0 Yanıtla

Advertisement