Zehirlenen İşçiler Ölümden Döndü - Son Dakika
Güncel

Zehirlenen İşçiler Ölümden Döndü

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde iplik üretimi yapan bir fabrikanın kömür kazanında temizlik yapan 3 işçi ve bayılarak kömür silosuna düşen işçiyi kurtarmaya çalışan 2 işçi zehirlendi.

16.11.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay, Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki bir iplik fabrikasında meydan geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada kömür kazanlarını temizleyen Adem Genç (24), Raim Çoban (28) ve Mustafa Fırat Derebaşı (29), karbonmonoksit gazından zehirlendi. Adem Genç'in bayılarak kömür silosuna düşmesi üzerine iki arkadaşı fabrikadaki diğer çalışanlara haber verdi. Olay yerine gelen fabrika çalışanları, zehirlenen arkadaşlarını silodan çıkarmak için yaklaşık 15 dakika uğraş verdi. Kömür silosundaki kömür gazından zehirlenen ve durumu ağır olan Adem Genç, Raim Çoban ve Mustafa Fırat Derebaşı, olay yerine çağrılan ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kurtarma esnasında zehirlenen Mustafa Can ve Çağlar Çiçek ise, fabrikaya ait bir araçla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Adem Genç, buradaki ilk müdahalesinin ardından hayati tehlike kaydı ile Bursa Muradiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Diğer işçiler de Orhangazi’deki ilk müdahalelerinin ardından tedbir amaçlı olarak Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayı haber alan fabrikanın bazı yöneticileri hastaneye gelerek, işçilerin durumu hakkında bilgi aldı.

MUSA ÖZTÜRK

Zehirlenen İşçiler Ölümden Döndü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zehirlenen İşçiler Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement