Zehirli Yılanın Soktuğu Fındık İşçisi Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Zehirli Yılanın Soktuğu Fındık İşçisi Hastanelik Oldu

Zehirli Yılanın Soktuğu Fındık İşçisi Hastanelik Oldu

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne, Diyarbakır'dan fındık toplamak için gelen mevsimlik işçi 21 yaşındaki Fırat Aytekin, fındıklıkta fındık toplarken yılan sokması sonucu zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

25.08.2014 17:20  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç fındık işçisini baran engereği olarak bilinen yılanın soktuğu belirtildi. Alınan bilgilere göre Diyarbakır'dan Akyazı'ya fındık toplamak için gelen 21 yaşındaki mevsimlik işçi Fırat Aytekin, Sakarya'da fazla görülmeyen, halk arasında boz yılan olarak tabir edilen 'Baran engereği' olarak bilinen zehirli bir yılan türü tarafından bacağından sokulduğu belirlendi.

Fındık toplayan işçilerin Fırat Aytekin'in yılanı gördükten sonra bağırması ve yılan tarafından sokulduğunu söylemesi üzerine olay yerine gelen 112 ekibi tarafından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

BARAN ENGEREĞİ NEDİR

Sakarya ve Karadeniz bölgesinde fındıklık ve çay bahçelerinde görülen Baran engereğinin zehirli olmasına rağmen çok uysal bir yılan türü olarak bilinir. Üstüne basmadığı veya çok sıkıştırmadığın takdirde ısırmaz. Çok yaklaştığınızda da önce kaçmaya çalışır, kaçma şansı yoksa tıslayarak varlığını belirtmeye çalışır. 55-60 santimetre boyunda, ince boyunlu bir engerek türü olan yılanın başının üst önü ve ortası küçük karinasız pullar, diğer kısımları da iri plakalarla örtülüdür.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirli Yılanın Soktuğu Fındık İşçisi Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement