Zeka'dan Şehzadeler'e 680 Bin 957 TL'lik Destek - Son Dakika
Yerel

Zeka'dan Şehzadeler'e 680 Bin 957 TL'lik Destek

Zeka\'dan Şehzadeler\'e 680 Bin 957 TL\'lik Destek

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 14 mahallede yapılması planlanan “Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun” isimli projenin, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 680 bin 957 TL’lik hibe ile desteklendiğini müjdeledi.

04.08.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 14 mahallede yapılması planlanan "Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun" isimli projenin, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 680 bin 957 TL'lik hibe ile desteklendiğini müjdeledi.

Şehzadeler Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in başkanlığında toplanan belediye meclisinde 16 madde görüşüldü. Başkan Çelik toplantı öncesinde Temmuz ayında yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Gündem maddelerinde yer alan imar komisyonunun köyden mahalleye dönüşen mahallelerde uygulayacağı tip projelerle ilgili raporu oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çelik, "Daha önce köy iken yeni mahalle olan ev yapmak isteyen vatandaşlarımız için 9 tip yeni projeyi onaylamış bulunuyoruz. Hiçbir proje bedeli ödemeden, bir mimara mühendise bedel ödemeden belediyedeki hazır projelerden şartlarına uygun olanları tercih edip yapabilecekler. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKPINAR MAHALLESİ'NE MÜJDE

Fen İşleri Müdürlüğü'nün Akpınar Mahallesi çok amaçlı salon ve kurs binası yapım işi için İller Bankası'ndan, kamu bankalarından veya özel bankalardan kredi talep edilmesiyle ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi. MHP ve CHP grubu ilgili madde için çekimser oy kullandı. Kredi talebiyle ilgili başkana yetki verildi.

ŞEHZADE PARKLARI ENGELSİZ OLUYOR

Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen "Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun" isimli projenin hayata geçirilmesi için yapılacak iş ve işlemler konusunda meclisten yetki istendi. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan 'Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun Projesi' Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulmuş ve 1 milyon 136 bin bütçe ile uygulamamız ajans tarafından kabul edilmiştir. Proje kapsamında 680 bin 957 TL'lik bir bedelin hibe olarak kullandırılacağı tarafımıza bildirilmiştir. 14 mahallede 16 parkta engellilerimize yönelik parklar yapılacaktır. Projenin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni kurulan bir belediyenin 680 bin TL'lik bir hibe alması son derece sevindiricidir. Şehzadelerimiz, halkımız için hayırlı olsun" dedi.

"BELEDİYE BİNASI ŞEHZADELER'E VERİLSİN"

AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, MHP Grup Başkan Vekili Ziya Elmalı ve CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili düşüncelerini ifade ederek, şehitlere rahmet, Türk milletine başsağlığı diledi. Onaylı, çarşı esnafının talebini meclis gündemine taşıyarak, "Manisa Büyükşehir Belediye binası yaklaşık 15 gün içerisinde taşınacak. Esnafın beklentisi eski binanın Şehzadeler Belediyesi'ne verilmesi yönünde. Belediye başkanının tıp merkezi ya da kültür müdürlüğüne tahsisi noktasından bir düşüncesi var. Bütün birimleri kirada olan bir belediyeye verilmesini istiyoruz" dedi.

"YARGI NE DERSE O OLUR"

Başkan Çelik ise, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü 1990'lı yıllardaki gibi değildir. Kendi silahlarını, füzelerini üreten bir devlettir. Bu devlet birkaç çapulcuyu meydan bırakacak bir devlet değildir. En etkin bir şekilde mücadelenin neticesinde teröristler perişan olacaktır. Çirkin amaçlarından vazgeçip, defolup gideceklerdir. Buna olan inancımız tamdır. İbrahim Bey'in de ifade ettiği gibi belediye binasının Şehzadeler Belediyesi binası olması yönündeki düşüncemizi büyükşehre ilettik. Şuan takdir kendilerine aittir. Devam eden bir davamız söz konusu. Bunlardan biri özel idarenin araçlarıyla ilgiliydi. Mahkeme bunu bozdu, Devir Tasfiye Komisyonu tekrar bir paylaşıma gitti. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde kapanan Manisa Belediyesi'nin gayrimenkulleriyle ilgili de net bir karar verilecektir. Bu karar verildiğinde tekrar dağıtım söz konusu olabilir. İnşallah o zaman da bütün adaletsizliklerin giderileceğini düşünüyoruz. Yargı ne derse odur. Olumsuz bir karar verilirse de şeriatın kestiği parmak acımaz. Amacımız 170 bin nüfusa en güzel hizmetleri götürebilmektir" dedi. Gelecek ay gerçekleştirilecek meclisin 1 Eylül 2015 Salı günü 18.00'de yapılmasına karar verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeka'dan Şehzadeler'e 680 Bin 957 TL'lik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement