Zeka Yönetim Kurulu Uşak'ın Karahallı İlçesinde Toplandı - Son Dakika
Yerel

Zeka Yönetim Kurulu Uşak'ın Karahallı İlçesinde Toplandı

Zeka Yönetim Kurulu Uşak\'ın Karahallı İlçesinde Toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2014 yılı üçüncü toplantısı Karahallı ilçesinde yapıldı.

11.03.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2014 yılı üçüncü toplantısı Karahallı ilçesinde yapıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın başkanlığında Karahallı Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Uşak Valisi Seddar Yavuz ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Mülakat Sınavı Sonuçları, 2014 Yılı Mali Destek Programları Banka İşbirliği Protolokü, Kütahya YEGEP Çalışmaları, SKMDP ve SAMDP Program İlerleme Raporları, İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetleri ve 2014 Yılı Şubat Ayı Gelir-Gider Cetvelinin görüşüldüğü toplantı öncesi açıklama yapan Kütahya Valisi ve Zeka Dönem Başkanı Şerif Yılmaz, "Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'ya, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'a, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş'a, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'a ve Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun'a emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 13 Şubat 2014 tarihli Kararname ile Merkez Valisi olarak görevlendirilen Vali Mehmet Ufuk Erden'e Ajansımıza sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı kararname ile Uşak Valisi olarak atanan Vali Seddar Yavuz'a da yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.

Toplantı gündemi ile ilgili bilgi veren Vali Şerif Yılmaz, "12 Aralık 2013 tarihinde ilan etmiş olduğumuz Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programı ile Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı proje başvuru süreci 21 Şubat 2014 tarihinde tamamlandı. Son başvuru zamanı itibarıyla Ajansımıza 131 Tanesi Kobi Programı, 69 Tanesi ise Altyapı Programı kapsamında olmak üzere Toplam 200 Proje sunuldu. 3 proje ise geç teslim edildiği için değerlendirme sürecine alınmadı. Gelen projelere ilişkin istatistiklere kısaca değinmek istiyorum: " Kütahya Proje Sayısı 40 adet, Talep Edilen Destek Miktarı 14.8 Milyon TL, Toplam Bütçe 33.8 Milyon TL. Afyonkarahisar, Proje Sayısı 57 afet, Talep Edilen Destek Miktarı 18.6 Milyon TL, Toplam Bütçe 41.3 Milyon TL. Manisa, Proje Sayısı 75 adet, Talep Edilen Destek Miktarı 26.2 Milyon TL, Toplam Bütçe 57.2 Milyon TL. Uşak, Proje Sayısı 28 adet, Talep Edilen Destek Miktarı 11 Milyon TL, Toplam Bütçe 22.2 Milyon TL. TR33 Bölgesi, Proje Sayısı 200 adet, Talep Edilen Destek Miktarı 70.6 Milyon TL, Toplam Bütçe 154.5 Milyon TL'dir. Bu istatistiklerden anlaşılacağı üzere 27 Milyon TL Olan Mali Kaynaklarımızın Yaklaşık 2,6 Katı büyüklüğünde bir destek talebi oluşmuştur. Gelen projelere ilişkin değerlendirme süreçleri devam etmekte olup geçmişte olduğu gibi kalkınma hamlemizde illerimize ve ülke hedeflerimize azami faydayı sağlayacak projeleri belirlemek için titiz ve detaylı bir çalışma yürütmekteyiz. Değerlendirme sonuçlarını Nisan ayı içerisinde yapacağımız Yönetim Kurulu Toplantısı'nı müteakip açıklamayı öngörüyoruz" diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz da gündeme geçmeden önce, ZEKA Yönetimini Uşak'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yavuz, Zafer Kalkınma Ajansının bölgemiz için başarılı çalışmalar yürüttüğünü, bundan sonra kendisinin de bu çalışmalara gereken desteği sağlayacağını sözlerine ekledi.

Toplantı, gündem maddeleri arasında yer alan Mülakat Sınavı Sonuçları, 2014 Yılı Mali Destek Programları Banka İşbirliği Protokolü, Kütahya YEGEP Çalışmaları, SKMDP ve SAMDP Program İlerleme Raporları, İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetleri ve 2014 Yılı Şubat Ayı Gelir-Gider Cetveli konularının görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeka Yönetim Kurulu Uşak'ın Karahallı İlçesinde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement