Son dakika Ozan Yıldırım haberleri, Ozan Yıldırım son dakika, son dakika Ozan Yıldırım

Son Dakika Ozan Yıldırım Haberleri

  • Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı
    13 Mar Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

    Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatılarak mal varlıklarına el konulan Tayyar ile Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam yaptıkları gerekçesiyle 550 bin TL ceza aldı.

  • İsrail ordusu Gazze'nin doğusunda yeni bir yol inşa etti
    11 Mar İsrail ordusu Gazze'nin doğusunda yeni bir yol inşa etti

    İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyini güneyinden ayıran bir yol inşa etti. Yolun amacı, asker ve ekipmanların hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak olarak açıklandı. Ancak bazı uzmanlar, bu yolun Filistinlilerin geri dönüşünü engellemek için kullanılabileceğinden endişe ediyor. Yolun zırhlı araçlar tarafından kullanılabileceği ve İsrail'in Gazze'de kalıcı olma planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

  • Uydu fotoğrafları, İsrail'in Gazze'yi ikiye bölen bir yol inşa ettiğini gösteriyor
    08 Mar Uydu fotoğrafları, İsrail'in Gazze'yi ikiye bölen bir yol inşa ettiğini gösteriyor

    BBC'nin teyit ettiği uydu fotoğraflarına göre İsrail Ordusu, Gazze'nin kuzeyinde bölgeyi doğudan batıya geçen yeni bir yol inşasını tamamladı.

  • Devlet Tiyatroları, Konya ve İzmir'de yeni oyunlarını sahneleyecek
    26 Şub Devlet Tiyatroları, Konya ve İzmir'de yeni oyunlarını sahneleyecek

    Devlet Tiyatroları, Konya'da 'Engel' adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak. İzmir Devlet Tiyatrosu ise 'Münasebetsiz' adlı oyunun prömiyerini gerçekleştirecek. Her iki oyunun da başarılı bir ekip tarafından sahneleneceği belirtildi.

  • İsrail, Gazze Şeridi'ni bölecek yol inşa ediyor
    18 Şub İsrail, Gazze Şeridi'ni bölecek yol inşa ediyor

    Katliama devam eden İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyini geri kalan kısımlarından ayırmak amacıyla Gazze'nin doğusundan batısına doğru uzanacak bir yol inşa etmeye başladığı iddia edildi. Yolun, Gazze sınırındaki Yahudi yerleşim birimi Nahal Oz'dan başlayacağı ve Gazze'yi enlemesine keserek Akdeniz yakınlarına kadar uzanacağı belirtiliyor.

  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erzincan'daki Maden Faciasını Ziyaret Etti
    14 Şub Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erzincan'daki Maden Faciasını Ziyaret Etti

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni faciasının ardından kriz masasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Sağkan, maden ocağı için yapılan uyarıların yok sayıldığını belirterek, hukukun işlemesini sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi. Ayrıca, maden kazasıyla ilgili soruşturma sürecini takip edeceklerini ve mağdur ailelere hukuki destek sağlayacaklarını ifade etti.

  • Erzincan'da 9 İşçi Kayboldu, Aileler Umutla Bekliyor
    14 Şub Erzincan'da 9 İşçi Kayboldu, Aileler Umutla Bekliyor

    Erzincan'da altın madeni sahasında toprak altında kalan 9 işçinin yakınları, maden ocağının olduğu bölgeye gelmeye devam ediyor. Kayıp işçilerin aileleri, herhangi bir yetkili ile görüşemediklerini ve çalışmalar hakkında bilgi alamadıklarını belirtiyor. Meteoroloji uyarısının ardından bölgede etkili olan sağanak, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını zorlaştırıyor.

  • Erzincan'da kayan toprak altında kalan 6 işçinin isimleri belli oldu
    14 Şub Erzincan'da kayan toprak altında kalan 6 işçinin isimleri belli oldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından kaybolan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yoğun yağmur altında sürdürülen çalışmalarda, 6 işçinin isimleri Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olarak açıklandı. İşçilerin yakınları ise çalışmaları uzaktan takip ediyor. Sivas'ın Gürün İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm madencilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve göçük altındaki işçilerin sağ salim kurtarılmasını diledi.

  • Erzincan'da maden ocağında toprak kayması: 9 işçi heyelan altında kaldı
    13 Şub Erzincan'da maden ocağında toprak kayması: 9 işçi heyelan altında kaldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi heyelan altında kaldı. AFAD ekipleri ve diğer kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Başbakan Binali Yıldırım da bölgeye giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Toprak altında kalan işçilere ulaşmak için gerekli önlemler alınıyor ve son teknolojik cihazlar kullanılıyor.

  • Erzincan'da maden ocağında toprak kayması: 9 işçi heyelan altında kaldı
    13 Şub Erzincan'da maden ocağında toprak kayması: 9 işçi heyelan altında kaldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi heyelan altında kaldı. Bölgeye 9 ilden AFAD ekipleri sevk edildi ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Başbakan Binali Yıldırım da bölgeye giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yıldırım, toprak altında kalan işçilere ulaşmak için gereken her şeyin yapıldığını belirtti. Arama çalışmalarında son teknolojik cihazlar kullanılıyor.

  • 'Oz Büyücüsü' filmindeki ikonik kırmızı ayakkabıları çalan hırsıza 23 bin 500 dolar para cezası
    30 Oca "Oz Büyücüsü" filmindeki ikonik kırmızı ayakkabıları çalan hırsıza 23 bin 500 dolar para cezası

    ABD'li Terry Jon Martin isimli kadın, 2023'te çaldığını itiraf ettiği Oz Büyücüsü filminde Judy Garland'ın giydiği ikonik kırmızı ayakkabılar için 23 bin 500 dolar para cezasına çarptırıldı. Ayakkabılar, 2005'te çalınmış ve FBI tarafından 2018'de bulunmuştu.

  • Dağdan kopan kaya parçası kamyonetin ön camından girdi! Sürücü hayatını kaybetti
    29 Oca Dağdan kopan kaya parçası kamyonetin ön camından girdi! Sürücü hayatını kaybetti

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dağdan düşen kaya parçasının kamyonetin ön camından içeri girmesi sonucu ağır yaralanan sürücü Ali Ekber Soylu, hastanede hayatını kaybetti.

  • İsrailli kadın askerler, nöbetçi görevine itiraz etti
    26 Oca İsrailli kadın askerler, nöbetçi görevine itiraz etti

    Nahal Oz üssündeki saldırının ardından 50 İsrailli kadın asker, nöbetçi görevine atanmalarına itiraz etti. İsrail Savunma Güçleri, görevi kabul etmeyen askerlerin hapse atılmadığını belirtti. Kadın askerler, orduyu olağandışı aktiviteler konusunda uyardıklarını ancak dikkate alınmadığını söyledi.

  • Özgür Özel: Önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur (3)
    22 Oca Özgür Özel: Önceki genel başkana vefa, partisini iktidar yaparak olur (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başak Demirtaş'ın olası adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a olan etkisi ve önümüzdeki hafta açıklanacak belediye başkan adayları hakkında bilgi verdi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili tartışmalara da değinen Özel, saray entrikalarıyla değişiklik yapmanın demokrasiye uygun olmadığını belirtti.

  • Hamas'ın 7 Ekim saldırısı hazırlıklarını aylar önce fark eden ama dikkate alınmayan İsrailli genç kadın askerler
    19 Oca Hamas'ın 7 Ekim saldırısı hazırlıklarını aylar önce fark eden ama dikkate alınmayan İsrailli genç kadın askerler

    İsrail ordusuna bağlı genç kadın askerlerden oluşan bir birim, 7 Ekim saldırısına dair uyarılarını çok önceden yetkili mercilere bildirdi.

  • GÜLİSTAN İÇİN YÜRÜDÜLER
    05 Oca GÜLİSTAN İÇİN YÜRÜDÜLER

    Diyarbakır'da kaybolan Gülistan Doku'nun ailesi, arkadaşları ve kadın platformları üyeleri, Gülistan'ın akıbetini sormak için bir araya geldi. Yürüyüşte 'Gülistan Doku Nerede' ve 'Hepimiz birer Gülistan'ız' sloganları atıldı. Abla Aygül Doku, kardeşinin karanlıkta olduğunu belirterek onu bulmak için söz verdi.

  • ABD'li rehine Gad Haggai Hamas tarafından öldürüldü
    23 Ara ABD'li rehine Gad Haggai Hamas tarafından öldürüldü

    Hamas çatışmaları sırasında ABD'li rehine Gad Haggai'nin öldüğü duyuruldu. ABD Başkanı Joe Biden, başsağlığı mesajı paylaşarak eşi Judy Haggai'nin güvenli bir şekilde dönmesini umduklarını ifade etti. Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve New York Valisi Kathy Hochul da başsağlığı mesajları yayımladı.

  • Kars'ta 12 Yıl Sonra Tiyatro Topluluğu Yeniden Kuruldu
    17 Ara Kars'ta 12 Yıl Sonra Tiyatro Topluluğu Yeniden Kuruldu

    Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan 40 kişilik tiyatro topluluğu, 'Oz Büyücüsü' isimli çocuk oyunu ile seyirciyle buluştu. Kars'ta 12 yıl önce kapatılan tiyatro topluluğunun yeniden kurulması için Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ile Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu'nun imzaladığı protokolle çalışmalar başlatıldı. Tiyatro topluluğu, çocuklar için 'Oz Büyücüsü' oyununu sergileyecek.

  • Kars'ta Tiyatro Topluluğu 'Oz Büyücüsü' Oyununu Sahneledi
    16 Ara Kars'ta Tiyatro Topluluğu 'Oz Büyücüsü' Oyununu Sahneledi

    Kars'ta kurulan tiyatro topluluğu, çocuklar için 'Oz Büyücüsü' adlı oyunu sahneledi. Kars Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte çocuklar ve aileleri keyifli vakit geçirdi. Oyun, aralık ayı boyunca ücretsiz olarak sahnelenecek.

  • İsrail ordusundan açıklama: Bir asker öldü, 4'ü ağır yaralandı
    15 Ara İsrail ordusundan açıklama: Bir asker öldü, 4'ü ağır yaralandı

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bir askerin daha öldüğünü, 4'ünün de ağır yaralandığını duyurdu. 603. İstihkam Taburu'ndan Oz Shmuel Aradi'nin (19) Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. Gazze'deki çatışmalarda 4 yedek askerin de ağır yaralandığı bildirildi. İsrail ordusunun Gazze'ye kara harekatı başlattığı 27 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 117'ye, 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısı ise 446'ya yükseldi.

  • Danimarka, Filistin'e kalkınma yardımı sağlayacak
    12 Ara Danimarka, Filistin'e kalkınma yardımı sağlayacak

    Danimarka, 7 Ekim saldırılarının ardından askıya alınan 10,4 milyon dolarlık kalkınma yardımının devam edeceğini bildirdi. Yardımın amacının dışında kullanıldığına dair kanıt bulunmaması nedeniyle yardımın sağlanacağı açıklandı.

  • İsrail Obüsleri ve Askeri Hareketlilik Gazze'de Görüntülendi
    10 Ara İsrail Obüsleri ve Askeri Hareketlilik Gazze'de Görüntülendi

    AA ekibi, İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenlediği obüsleri ve çevredeki askeri hareketliliği görüntüledi. Obüslerin üzerine yazılar yazan sivil kişilerin olduğu da belirtildi. İsrail ordusu, Gazze'yi helikopterler ve savaş uçaklarıyla vurmaya devam ederken, Gazze'den dumanlar yükseldi. İsrail'in Gazze'yi işgalinde binlerce kişi hayatını kaybetti ve milyonlarca Filistinli zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

  • İsrail, Gazze'deki saldırılarıyla kendi ekonomisini de vuruyor
    07 Ara İsrail, Gazze'deki saldırılarıyla kendi ekonomisini de vuruyor

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında iki ayı geride bırakmasının ardından ekonomik göstergelerin toparlandığını belirtmesine rağmen pek çok sektörde henüz bir iyileşme sağlanamadığı görülüyor.

  • 23andMe'nin sistemine yapılan saldırı sonucunda 6,9 milyon kullanıcının bilgileri çalındı
    06 Ara 23andMe'nin sistemine yapılan saldırı sonucunda 6,9 milyon kullanıcının bilgileri çalındı

    Dünyanın en büyük genetik test kiti şirketlerinden 23andMe'nin sistemlerine giren hackerlar, 6,9 milyon kullanıcının bilgilerine erişti. Hackerlar, kullanıcıların e-posta adresleri ve başka sitelerdeki üyeliklerde kullandıkları şifreleri deneyerek birçok kişinin hesabına giriş yapmayı başardı. Erişilen bilgiler arasında DNA kayıtları olmasa da kişisel bilgiler yer alıyor. Şirket, hackerların sadece 14 bin kişinin hesabına giriş yaparak bu kadar veriyi elde ettiğini açıkladı. Hackerlar, ele geçirdikleri bilgileri çeşitli forumlarda satışa çıkardı.

  • 23andMe'nin sistemine yapılan saldırı sonucunda 6,9 milyon kullanıcının bilgileri çalındı
    06 Ara 23andMe'nin sistemine yapılan saldırı sonucunda 6,9 milyon kullanıcının bilgileri çalındı

    Dünyanın en büyük genetik test kiti şirketlerinden 23andMe'nin sistemlerine giren hackerlar, 6,9 milyon kullanıcının bilgilerine erişti. Hackerlar, kullanıcıların e-posta adresleri ve başka sitelerdeki üyeliklerde kullandıkları şifreleri deneyerek birçok kişinin hesabına giriş yapmayı başardı. Erişilen bilgiler arasında DNA kayıtları olmasa da kişisel bilgiler yer alıyor. Şirket, bu verilerin sadece 14 bin kişinin hesabına giriş yaparak elde edildiğini belirtti, ancak hackerlar bu kişilerin hesapları üzerinden diğer kişilerin bilgilerini de ele geçirdi ve sayı 6,9 milyona yükseldi. Hackerlar, ele geçirdikleri bilgileri çeşitli forumlarda satışa çıkardı.

  • Tayyar Öz ve Özlem Öz çiftinin avukatı: Hiçbir yere kaçmadılar
    02 Ara Tayyar Öz ve Özlem Öz çiftinin avukatı: Hiçbir yere kaçmadılar

    Haklarında 4 farklı soruşturma başlatılan, yurt dışına çıkış yasağı getirilmesinin ardından tüm mal varlıklarına el konulan sosyal medya fenomenleri Özlem Öz ve Tayyar Öz çifti sessizliğini bozdu. Çiftin yurt dışına kaçtığı iddialarına ilişkin çiftin avukatı Serhat Çetin, ''Kimse hiçbir yere kaçmadı. Adli kolluk çalışmasını bitirip, soruşturma savcısı kararını verene dek, Öz ailesi resmi ikametgahlarında çocuklarıyla birlikte bekliyor olacaklar.'' ifadelerini kullandı.

  • Sosyal medya fenomenleri Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu
    01 Ara Sosyal medya fenomenleri Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu

    Şatafatlı hayatları ile gündeme gelen, sosyal medyada yaptıkları, ''Kilom kadar altın isterim Tayyar Bey'' paylaşımları ile dikkat çeken Özlem Öz ve Tayyar Öz çifti hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Haklarında 4 farklı suçtan soruşturma başlatılan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen Öz çiftinin tüm mal varlıklarına el konuldu.

  • Tayyar ve Özlem Öz çiftine yurt dışı çıkış yasağı getirildi
    29 Kas Tayyar ve Özlem Öz çiftine yurt dışı çıkış yasağı getirildi

    Dilan Polat'ın paylaştığı fotoğrafta bulunan 15 kişiye yurt dışı çıkış yasağı uygulandı. Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çifti de yurt dışı çıkış yasağı kararından nasibini aldı. Toplamda 18 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmış oldu.

  • Haklarında soruşturma başlatılan Özlem Öz isyan etti: Bilgim yok, bana soru sormayın
    29 Kas Haklarında soruşturma başlatılan Özlem Öz isyan etti: Bilgim yok, bana soru sormayın

    Özlem Öz ve Tayyar Öz çifti hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Takipçilerinden gelen sorulardan bunalarak isyan eden Özlem Öz, ''Hakkımızda yapılan haberlerin gerçekliği ve kim tarafından yapıldığıyla ilgili bilgim yok. Bana soru sormayın'' dedi.

  • MASAK, Dilan ve Engin Polat ile başlayan fenomen operasyonunu genişletiyor
    28 Kas MASAK, Dilan ve Engin Polat ile başlayan fenomen operasyonunu genişletiyor

    MASAK, Dilan ve Engin Polat çiftiyle başlayan fenomen operasyonunu genişletiyor. Gazeteci Murat Ağırel'in aktardığına göre, Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında da soruşturma başlatıldı. MASAK, şu anda 600 fenomen hakkında inceleme yapıyor.

  • Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldı
    28 Kas Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldı

    Gösterişli hayatları ve sahte olduğu söylenen ürünleriyle gündemden düşmeyen Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkındaki başlatılan inceleme soruşturmaya dönüştü. Çiftin dosyasına erişim engeli de konuldu.

  • İsrail'de rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma bekleniyor
    23 Kas İsrail'de rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma bekleniyor

    İsrail'de televizyon komedi yazarı Hen Avigdori'nin eşi ve kızının da aralarında bulunduğu rehinelerin serbest bırakılması için Hamas ile anlaşma bekleniyor. Hen Avigdori, ailesini geri almak için yoğun çaba sarf ediyor ancak temkinli olduğunu belirtiyor. Diğer rehine aileleri de anlaşmanın son dakika talepleriyle tehlikeye atılabileceği konusunda endişeli.

  • Genç oyuncu Kevin Munoz, işkence edilerek öldürüldü
    23 Kas Genç oyuncu Kevin Munoz, işkence edilerek öldürüldü

    23 yaşındaki Kolombiyalı aktör Kevin Andres Munoz Tovar, işkence gördükten sonra satırla öldürüldü. Munoz'un cesedi, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bulundu. Cinayetle ilgili olarak 19 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

  • Filistinli Silahlı Gruplar İsrail Askerlerini ve Araçlarını Hedef Aldı
    20 Kas Filistinli Silahlı Gruplar İsrail Askerlerini ve Araçlarını Hedef Aldı

    Gazze'deki silahlı gruplar, İsrail'in yoğun bombardımanına karşılık olarak İsrail askerlerini ve araçlarını hedef aldıklarını duyurdu. Kudüs Seriyyeleri ve İzzeddin el-Kassam Tugayları, çeşitli noktalarda gerçekleşen çatışmalar ve saldırılar hakkında bilgi paylaştı. İsrail askeri araçları tanksavar roketlerle hedef alınırken, Tel Aviv'e de füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

  • İsrail'den Gazze'de esir tutulan kadın askerin ölümü
    14 Kas İsrail'den Gazze'de esir tutulan kadın askerin ölümü

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde esir tutulan Noa Marciano'nun öldüğünü açıkladı. Hamas'ın askeri kanadı ise Marciano'nun İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü bildirmişti.

  • İsrailliler, Gazze'deki esirlerin yakınlarına destek için gösteri düzenledi
    12 Kas İsrailliler, Gazze'deki esirlerin yakınlarına destek için gösteri düzenledi

    Binlerce İsrailli, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir alınanların yakınlarına destek olmak için ülke genelinde gösteriler düzenledi. Tel Aviv, Batı Kudüs ve İsrail genelinde yapılan gösterilerde, esirlerin geri getirilmesi talep edildi.

  • Filistin İslami Cihat Örgütü, İsrailli 2 rehinenin serbest bırakılacağını açıkladı
    09 Kas Filistin İslami Cihat Örgütü, İsrailli 2 rehinenin serbest bırakılacağını açıkladı

    Filistin İslami Cihat Örgütü, İsrailli 2 rehinenin görüntülerini yayınlayarak, saha koşulları izin verirse rehinelerin serbest bırakılacağını duyurdu. Rehinelerin insani nedenlerden dolayı serbest bırakılacağı belirtilirken, görüntülerde rehinelerin iyi davranıldığı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya eleştiri yapıldığı görüldü.

  • Fenomen Özlem Öz, altınlarının imitasyon olduğunu kanıtlamaya çalıştı
    08 Kas Fenomen Özlem Öz, altınlarının imitasyon olduğunu kanıtlamaya çalıştı

    Haklarında çok sayıda iddia çıkan güzellik merkezi sahibi fenomen Özlem Öz, altınlarının imitasyon olduğunu iddia eden bir video çekti. Özlem Öz, ''Ne kadar çok merak eden olmuş sahte imitasyon altınlarımı'' notuyla paylaştığı videoda, ''Kusura bakmayın paylaştığım için, utanıyorum kendimden.'' dedi.

  • İsrailli Esirlerin Aileleri, Hükümeti Geri Getirme Konusunda Yetersiz Buluyor
    07 Kas İsrailli Esirlerin Aileleri, Hükümeti Geri Getirme Konusunda Yetersiz Buluyor

    İsrail ordusunun Gazze'de yoğun bombardıman altında tuttuğu İsrailli esirlerin aileleri, hükümetin geri getirme çabalarını yetersiz buluyor. Hamas'ın elindeki esirlerin aileleri, yakınlarının hemen geri getirilmesi için çağrı yapıyor ve hükümete tepki gösteriyor. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de yaşanan yıkım ve insani felaket her geçen gün derinleşiyor.

  • İsrail-Filistin sorunu: Savaşın dört haftasında beliren beş yeni gerçeklik
    06 Kas İsrail-Filistin sorunu: Savaşın dört haftasında beliren beş yeni gerçeklik

    Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarından bu yana yapılan röportaj, analiz ve yorumlarla ilgili öncelikli çıkarımlardan biri de kimsenin olayın tamamına hakim olmaması. Savaşın sis perdesini aralamanın zorluğu savaş alanında ne olup bittiğini anlamayı güçleştiren tek etmen değil.

  • İsrail, Gazze Şeridi'nde esir alınan kadın askeri kurtardı
    30 Eki İsrail, Gazze Şeridi'nde esir alınan kadın askeri kurtardı

    İsrail Savunma Kuvvetleri ve iç istihbarat servisi Şin Bet, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara operasyonunda Hamas tarafından esir alınan bir kadın askeri kurtardı. Kurtarılan askerin adı Ori Megidish olarak açıklandı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İsrail ordusu, esir alınanların serbest bırakılması için çabalara devam edeceğini duyurdu.

  • Doğu ve Güneydoğu'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı, coşkuyla kutlandı
    29 Eki Doğu ve Güneydoğu'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı, coşkuyla kutlandı

    DİYARBAKIR, Şırnak, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl ve Tunceli'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

  • Elazığ'da Midibüs Kazası Güvenlik Kamerasında
    27 Eki Elazığ'da Midibüs Kazası Güvenlik Kamerasında

    Elazığ'da öğrencileri taşıyan midibüsün kırmızı ışıkta bekleyen 2 araca, ardından da parka girerek ağaca çarptığı, 1 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Elazığ'da Midibüs Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
    27 Eki Elazığ'da Midibüs Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

    Elazığ'da öğrencileri taşıyan midibüsün kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpması sonucu 16 kişi yaralandı. Kazada Aslan Ülgün hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Annesi Hamas'ın elinde esir olan İsrailli kadın Gazze'deki halkın cezalandırılmasına karşı
    26 Eki Annesi Hamas'ın elinde esir olan İsrailli kadın Gazze'deki halkın cezalandırılmasına karşı

    Annesi 7 Ekim'den bu yana Gazze'de esir bulunan İsrailli Neta Heiman, Binyamin Netanyahu hükümetine güvenmediğini ve Gazze halkının cezalandırılmasına karşı olduğunu söyledi.

  • Hamas'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım
    24 Eki Hamas'ın rehinesi serbest bırakılan kadın: Cehennemi yaşadım

    Hamas'ın 7 Ekim'de rehin aldığı Yocheved Lifshitz, serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Lifshitz, Hamas'ın kendisine iyi davrandığını söyleyerek, kaçırıldıkları süre boyunca iyi bakıldıklarını belirtti. Ancak eşi hala rehin tutulan Lifshitz, cehennem gibi bir deneyim yaşadığını ifade etti.

  • İsrail - Hamas savaşı arasında kalan Taylandlı işçiler
    24 Eki İsrail - Hamas savaşı arasında kalan Taylandlı işçiler

    İsrail'deki yabancı tarım işçiliğinin neredeyse tamamı Taylandlı işçilerce sağlanıyor.

  • Hamas-İsrail çatışmalarının başladığı Nir Oz görüntülendi
    19 Eki Hamas-İsrail çatışmalarının başladığı Nir Oz görüntülendi

    Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı Operasyonunun başlangıç noktalarından biri olan Nir Oz bölgesi, çatışmaların etkileriyle görüntülendi. Operasyonun başladığı kasabada birçok ev ve araç kullanılamaz hale gelirken, tarım araçları da zarar gördü. Yetkililer, Nir Oz bölgesinde yaşayan sivillerin Hamas tarafından esir alındığını ve birçok sivilin saldırılar sonucu öldüğünü belirtti. İsrail askerleri, Nir Oz bölgesine mevziler kazarken, birçok evin de mevzi olarak kullanıldığı görüntülendi.

  • Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonunun başlangıç noktası Nir Oz görüntülendi
    19 Eki Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonunun başlangıç noktası Nir Oz görüntülendi

    Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlangıç noktalarından biri olan Nir Oz bölgesi, kullanılmaz hale gelen evler ve araçlarla dolu bir görüntüye sahip. Yetkililer, Hamas tarafından esir alınan sivillerin olduğunu ve birçok sivilin saldırılar sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail askerleri, Nir Oz bölgesine mevziler kazarken birçok evin de mevzi olarak kullanıldığı görüntülendi.

  • İsrail, Gazze'de Hamas Komutanını Öldürdüğünü İddia Etti
    15 Eki İsrail, Gazze'de Hamas Komutanını Öldürdüğünü İddia Etti

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından üst düzey bir komutanı öldürdüğünü iddia etti. Açıklamada, saldırıların Hamas'ın yeteneklerini zayıflatmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail-Filistin çatışmasında ise saldırılarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

  • İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına suikast! Operasyonun görüntülerini de paylaştılar
    15 Eki İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına suikast! Operasyonun görüntülerini de paylaştılar

    İsrail Savunma Güçleri, bir Hamas komutanına suikast düzenlendiğini dünyaya duyurdu. Açıklamada ''Kibbutz Nirim ve Nir Oz'a yapılan baskından sorumlu Hamas komutanına suikast düzenledik'' ifadesine yer verildi. İsrail basını öldürülen kişinin Hamas'ın özel kuvvetler komutanı Bilal el-Kadra olduğunu yazarken, operasyona ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

  • İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 329'a yükseldi
    15 Eki İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 329'a yükseldi

    İsrail-Filistin çatışmalarında 9'uncu güne girilirken hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 329'a, yaralananların sayısı ise 9 bin 42'ye yükseldi.

  • İsrail Güçleri Batı Şeria'da Baskın Düzenledi, 3 Filistinli Ağır Yaralandı
    15 Eki İsrail Güçleri Batı Şeria'da Baskın Düzenledi, 3 Filistinli Ağır Yaralandı

    İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli noktalarına düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli ağır yaralandı. İsrail-Filistin çatışmasının devam ettiği 9. gününde, Gazze'deki sivil kayıpların yanı sıra Batı Şeria'da da tansiyon yükseliyor. İsrail askerleri, El Halil kentine düzenlediği baskında bir Filistinliyi gözaltına aldı. Tubas kentine yapılan baskında ise 3 Filistinli ağır yaralandı ve 1 Filistinli gözaltına alındı. İsrail güçleri, Nablus, Ramallah, Beytüllahim ve Doğu Kudüs'ün bazı bölgelerine baskınlar düzenledi.

  • İsrailliler, esir yakınlarına destek gösterisi düzenledi
    14 Eki İsrailliler, esir yakınlarına destek gösterisi düzenledi

    TEL Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde insani krizi derinleştiren İsrail saldırıları devam ederken, Filistinli gruplar tarafından yakınları esir alınan İsrailliler, hükümet aleyhinde gösteri düzenledi. Başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı protestoya dönüşen gösteride, esir yakınlarına destek verdi ve Netanyahu'nun istifasını talep etti.

  • Batılı Siyasiler İsrail'i Ziyaret Ederek Desteklerini Gösterdi
    13 Eki Batılı Siyasiler İsrail'i Ziyaret Ederek Desteklerini Gösterdi

    İsrail-Filistin çatışmasında desteklerini göstermek isteyen Batılı siyasiler, İsrail'e ziyarette bulundu. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Jolly ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen gibi önemli isimler, İsrail'de Hamas saldırısından etkilenen ailelerle bir araya geldi ve İsrail halkına desteklerini dile getirdi.

  • Tunceli'de izinsiz basın açıklamasına müdahale: 8 gözaltı (2)
    12 Eki Tunceli'de izinsiz basın açıklamasına müdahale: 8 gözaltı (2)

    SERBEST BIRAKILDILARTunceli'de izinsiz basın açıklaması yapmak isterken polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

  • İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor
    08 Eki İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor

    Filistinli militan grup Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda İsrail'in misilleme hava saldırısı başlatmasıyla Gazze'de büyük bir yıkım yaşanıyor. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, elektrik ve su kaynakları kesik durumda. İsrail'in saldırıları sonucunda 313 Filistinli hayatını kaybederken, İsrail'de de can kaybı artmaya devam ediyor. İsrail ordusu, Hamas tarafından rehin tutulan İsrailli sivillerin olduğunu belirtirken, İsrail kuvvetleri güneydeki yerleşimleri tahliye etmeye devam ediyor.

  • İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki 6 yerleşim biriminde yaşayan sivilleri tahliye etti
    08 Eki İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki 6 yerleşim biriminde yaşayan sivilleri tahliye etti

    İsrail ordusu, çatışmaların yaşandığı ülkenin güneyindeki güvenlik durumu hakkında açıklama yaparak, Urim, Be'eri, Nahal Oz, Netiv, Haasara ve Zikim yerleşim yerlerindeki sivillerin tahliye edildiğini duyurdu.

  • Kimse bu kadarını beklemiyordu! İşte Hamas güçlerinin İsrail askerlerini rehin aldığı anlar
    07 Eki Kimse bu kadarını beklemiyordu! İşte Hamas güçlerinin İsrail askerlerini rehin aldığı anlar

    İsrail ablukası altındaki Gazze'yi kontrol eden Hamas, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'in güney bölgelerine başlattığı ''Aksa Tufanı'' operasyonunda çok sayıda İsrail askeri rehin alındı. O anlara ilişkin görüntüler büyük yankı uyandırdı.

  • İsrail, Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerle çatıştı
    07 Eki İsrail, Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerle çatıştı

    İsrail'in Gazze Şeridi sınırında bulunan 7 noktada Filistinlilerle çatıştığı bildirildi. Filistinlilerin sızdığı bölgelerde İsrail ordusuyla çatışmalar yaşandığı belirtildi. Çatışmaların devam ettiği ve bölgenin militanlardan temizlenmesinin saatler alabileceği ifade edildi. Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Saldırılarda 22 İsrailli ve 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5 Filistinlinin ise yaralandığı açıklandı.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'Filistin halkının, işgalci güçlerin terörüne karşı kendini savunma hakkı var' dedi.
    07 Eki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistin halkının, işgalci güçlerin terörüne karşı kendini savunma hakkı var" dedi.

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistin halkının, işgalci güçlerin terörüne karşı kendini savunma hakkı var" dedi.

  • Hamas'ın operasyonu sonrası kendilerini çöle atan İsrailliler panikle kaçmaya başladı
    07 Eki Hamas'ın operasyonu sonrası kendilerini çöle atan İsrailliler panikle kaçmaya başladı

    Hamas'ın silahlı kanadının İsrail topraklarına sızarak başlattığı operasyon sonrası bölgede şiddet bir hayli yükseldi. Hamas, yakaladığı İsrail güçlerini esir almaya başlarken, canını kurtarmak isteyen İsrail vatandaşları ülkeden kaçmaya başladı. Bazı İsraillilerin kendilerini çöle atıp panikle bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

  • İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın roketli saldırılarına yanıt olarak Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.
    07 Eki İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın roketli saldırılarına yanıt olarak Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

    İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın roketli saldırılarına yanıt olarak Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

  • LNT Step: Geçmişten Günümüze Modanın İkonu - 550 Modeli
    04 Eyl LNT Step: Geçmişten Günümüze Modanın İkonu - 550 Modeli

    1989 yılında ilk kez piyasaya çıkan orijinal 550 modeli, sahil şeridinden iç bölgelere kadar basketbol sahalarında iz bıraktı.

  • İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarında büyük artış: 'Bir sonraki kurbanın kim olacağını bilmiyoruz'
    29 Ağu İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarında büyük artış: "Bir sonraki kurbanın kim olacağını bilmiyoruz"

    İsrail’de son seçim sonrası kurulan bugüne kadarki en sağcı hükümet, yerleşimci sayısını ikiye katlayarak bir milyona çıkarma niyetini açıkça ilan etti.

  • DOSYA HABER - Yahudi yerleşimci şiddetinin mağduru Filistinliler, İsrail yargısının adaletine inanmıyor
    10 Ağu DOSYA HABER - Yahudi yerleşimci şiddetinin mağduru Filistinliler, İsrail yargısının adaletine inanmıyor

    İşgal altındaki Batı Şeria'nın Burka köyünde yaşayan Filistinliler, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin aşırı sağcıları iktidara taşımasının ardından yerleşimci şiddetinin arttığını belirtiyor.

  • Denizli'de Kadın ve Çocuğu Cinayetinin Ardından Kahramanmaraş'ta Defnedildi
    08 Ağu Denizli'de Kadın ve Çocuğu Cinayetinin Ardından Kahramanmaraş'ta Defnedildi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde Ümit Mutlu Akpınar tarafından bıçaklanarak öldürülen Büşra Akpınar ile oğlu Macit Gül, Kahramanmaraş'ta yan yana toprağa verildi. Ümit Mutlu Akpınar, eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından onları bıçaklayarak öldürmüştü. Cenaze töreninde baba Mehmet Gül, oğlunun tabutunu mezarı başına kadar taşıdı. Ümit Mutlu Akpınar ise cezaevinde asılı halde bulundu.

  • İstanbul'u da bundan sonraki seçimlerde kaybetmeyeceğiz
    07 Ağu İstanbul'u da bundan sonraki seçimlerde kaybetmeyeceğiz

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli'ye yaptığı ziyarette halka seslenerek, yerel seçimlerde İstanbul ve diğer büyükşehirlerde kaybetmeyeceklerini belirtti. İmamoğlu, hatalardan ders çıkaran, halkıyla dertleşen ve hesap veren siyasilerin önemine vurgu yaparak, İstanbul'u ve diğer büyükşehirleri kaybetmeyeceklerini söyledi.

  • Tunceli'de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba müdahale; 7 gözaltı (2)
    29 Tem Tunceli'de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba müdahale; 7 gözaltı (2)

    SERBEST BIRAKILDILARTunceli'de, her hafta İstanbul'da açıklama yapan ve 'Cumartesi Anneleri' olarak anılan gruba destek amacıyla izinsiz basın açıklaması yapmak isteyince gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

  • Tunceli'de İzinsiz Basın Açıklaması Yapan Gruba Polis Müdahale Etti: 7 Kişi Gözaltına Alındı
    29 Tem Tunceli'de İzinsiz Basın Açıklaması Yapan Gruba Polis Müdahale Etti: 7 Kişi Gözaltına Alındı

    Tunceli'de her hafta İstanbul'da açıklama yapan 'Cumartesi Anneleri' grubuna destek amacıyla toplanan İHD temsilcileri, basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, Valilik kararıyla etkinliklere yasak getirildiğini duyurarak grubun yürüyüşüne izin vermedi. Polis ile grup arasında arbede çıktı ve 7 kişi gözaltına alındı.

  • İzmir'de miras kavgası kardeş cinayetiyle sonuçlandı
    15 Haz İzmir'de miras kavgası kardeş cinayetiyle sonuçlandı

    İzmir'in Buca ilçesinde miras kavgası yüzünden anlaşmazlık bulunan kardeşler arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı. Y.K. isimli kişi, öz ağabeyi Atilla Kumanova'yı pompalı tüfekle öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Y.K., suç aleti ile birlikte yakalandı. Atilla Kumanova'nın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Soruşturma devam ediyor.

  • TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın öz geçmişi Banka'nın internet sitesine eklendi
    11 Haz TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın öz geçmişi Banka'nın internet sitesine eklendi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TCMB Başkanlığı'na atanması kararı Resmi Gazete'de yayımlanan Hafize Gaye Erkan'ın öz geçmişi, Banka'nın internet sitesine eklendi. Erkan, TCMB'nin ilk kadın başkanı olarak görevi Şahap Kavcıoğlu'ndan devraldı. Goldman Sachs ve First Republic Bank'ta çalışan Erkan, bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon konularında uzmanlığa sahip.

  • Tunceli'de sağanak; Çemişgezek-Pertek yolu kapandı (2)
    29 May Tunceli'de sağanak; Çemişgezek-Pertek yolu kapandı (2)

    Tunceli'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle ulaşıma kapanan Çemişgezek-Pertek karayolu, karayolları ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı.

  • Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi
    22 May Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi

    Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, dağılan ATA İttifakı ortaklarından Adalet Partisi'ni ziyaret etti. Gerçekleşen buluşmanın ardından kameralar karşısına geçen Genel Başkan Vecdet Öz, "Seçimin 2. turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

  • Kılıçdaroğlu'nun Ağabeyi de Oyunu Kullandı
    14 May Kılıçdaroğlu'nun Ağabeyi de Oyunu Kullandı

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de oy verme işlemleri devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu da oy kullandı. Diyarbakır'da hastalar ambulansla oy kullanacakları yere götürüldü, Silvan'da seyyar sandık hastaların ayağına gitti.

  • İslami Cihad, İsrailin iç kesimlerine misilleme saldırıları düzenleyeceğini açıkladı
    12 May İslami Cihad, İsrailin iç kesimlerine misilleme saldırıları düzenleyeceğini açıkladı

    İslami Cihad Hareketi, İsrail ordusunun Gazze Şeridinde 4 evi bombalamasına karşı İsrailin iç kesimlerine misilleme saldırıları düzenleyeceğini açıkladı. Kudüs Seriyyeleri İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail saldırılarında 31 Filistinli hayatını kaybetmiş, İslami Cihadın üst düzey kadrosundan 5 isim de öldürülmüştü.

  • Adana'da 2 çocuk annesi kadın, katil zanlısı olan öz yeğeni tarafından öldürüldü! Katil her yerde aranıyor
    08 May Adana'da 2 çocuk annesi kadın, katil zanlısı olan öz yeğeni tarafından öldürüldü! Katil her yerde aranıyor

    Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2 çocuk annesi kadın, eşinin yeğeni tarafından silahla vurularak öldürüldü. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş bir çalışma başlattı.

  • Suyun Tahliyesi İçin Baraj Kapakları Açıldı
    03 May Suyun Tahliyesi İçin Baraj Kapakları Açıldı

    Tunceli Valiliği, Munzur Çayı'nda kaybolan 3 genç için devam eden arama çalışmalarında, suyun debisinin düşmesi amacıyla Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapaklarının açıldığını duyurdu.

  • Munzur Çayı'na uçan otomobil, 11'inci günde su altı kamerasıyla bulundu (2)
    01 May Munzur Çayı'na uçan otomobil, 11'inci günde su altı kamerasıyla bulundu (2)

    OTOMOBİL SUDAN ÇIKARILDI, KAYIP GENÇLER BULUNAMADITunceli'de Munzur Çayı'na uçan ve çalışmaların 11'inci gününde su altı kamerasıyla bulunan otomobil, halat bağlanarak Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ve itfaiye ekiplerince, İl Özel İdaresi'ne ait vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.

  • Dünya Günü'nde Grafiti Sanatçıları Ölü Deniz'deki Ekolojik Krize Dikkat Çekti
    22 Nis Dünya Günü'nde Grafiti Sanatçıları Ölü Deniz'deki Ekolojik Krize Dikkat Çekti

    Farklı ülkelerden 10 grafiti sanatçısı, Ölü Deniz'in küçülmesine ve çevresel krize dikkat çekmek için duvar resimleri çizdi. Sanatçılar terk edilmiş bir askeri kışlayı sanat eserleri için kullanarak, Ölü Deniz'in hızla kurumasına ve yıllar içinde yok olmasına karşı farkındalık yaratmayı amaçladılar. Su seviyesinin her yıl 11 ila 12 metre alçaldığı ve 1976 boyutunun yaklaşık yarısı kadar olduğu istatistiklerle gösteriliyor.

Advertisement