Zeki Müren'in Babasının Mezarındaki Bronz Kubbe Çalındı - Son Dakika
Güncel

Zeki Müren'in Babasının Mezarındaki Bronz Kubbe Çalındı

Zeki Müren\'in Babasının Mezarındaki Bronz Kubbe Çalındı

Bursa'da, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, kimliği belirlenemeyen hırsız veya hırsızlar tarafından çalındı.

19.04.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, kimliği belirlenemeyen hırsız veya hırsızlar tarafından çalındı. Kaya Müren'in mezarında ki kubbe, 2007 yılında çalınmak istemişti. Hırsızlar taşıyamadıkları kubbeyi bırakmak zorunda kalmışlardı.

Bursalı sanatçı Zeki Müren'in, Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabrinin hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki kubbe, dün gece kimliği belirlemeyen hırsız veya hırsızlar tarafından çalındı. Olay, mezarlık görevlilerin sabah işe başlaması ile ortaya çıktı. Haber verilmesi sonucu gelen polis ekipleri, mezarlıkta hırsızlara ait ayakkabı ve parmak izi incelemesi yaptı. Zeki Müren'in ölümünden sonra tüm mirasını bıraktığı Mehmetcik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı, Zeki Müren'in mezarı mermer sütunlara oturtulmuş her biri 150 kilo ağırlığında olan iki kubbe, hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını da yine mermer sütunlar üzerine oturtulmuş 150 kilo ağırlığında bir kubbe ile örtmüştü. Kaya Müren'in mezarındaki kubbe, 2007 yılında hırsızlar tarafından alınmak istenmişti. Kubbe'nin mermer sütunlar ile bağlantısını sağlayan vidayı söken hırsızlar, taşıyamayacaklarını anladıkları kubbeyi bırakıp kaçmışlardı. Olayı gazetecilerden öğrenen Zeki Müren'in yeğeni Özlem Olgaç Güner, "Pes doğrusu. Bu kadarda olmazdı. Hırsızlar bir kez daha bronz kubbeleri çalmak istemişlerdi" dedi.

Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma Bursa Emniyet Müdürlüğünce sürdürülüyor.

600'E YAKIN PLAK VE KASET DOLDURMUŞTU

Türk Sanat Müziği'nin Sanat Güneşi olan Zeki Müren, 6 aralık 1931 günü Bursa'da doğdu. Sanat yaşamında 600'e yakın plak ve kaset yapan Zeki Müren, 24 Eylül 1996 Çarşamba günü, TRT İzmir Televizyonu'nda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Zeki Müren'in cenazesi, 100 bin kişinin katıldığı tören ile Bursa'da Emirsultan Mezarlığı'nda, babası Kaya Müren'in yanında toprağa verildi. Zeki Müren ölmeden önce tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışlamıştı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA) -

===============================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeki Müren'in Babasının Mezarındaki Bronz Kubbe Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement