Zeki Müren'in Babasının Mezarından Çalınan Kubbe Yerine Konuldu - Son Dakika
Güncel

Zeki Müren'in Babasının Mezarından Çalınan Kubbe Yerine Konuldu

Zeki Müren\'in Babasının Mezarından Çalınan Kubbe Yerine Konuldu

Bursa'da, Zeki Müren'in babası Kaya Müren'in mezarının üzerinden çalınan 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, yeniden yaptırılarak yerine konuldu.

23.09.2014 13:21  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Zeki Müren'in kabrinin yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarının üzerinden geçen Nisan ayında çalınan 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, sanatçının yarınki ölüm yıl dönümü anması öncesi heykeltıraş Ferit Özşen'in çalışması yeniden yaptırılarak yerine konuldu.

Türkiye'nin 'Sanat Güneşi' Zeki Müren ve babası Kaya Müren'in, Emirsultan Mezarlığı'nda yan yana bulunan kabirleri, sanatçının ölümünden sonra tüm mirasını bıraktığı TEV ve Mehmetçik Vakfı tarafından yaptırıldı. Geçen Nisan ayında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce Kaya Müren'in mezarının üzerindeki bronz kubbe çalındı. Hırsızlık üzerine kubbe, heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yeniden yapılarak Zeki Müren'in ölüm yıl dönümünün bir gün öncesinde yerine konulurken, mezarların da bakımı yapıldı.

Zeki Müren'i anmaya hazırlandıklarını belirten Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Çalışkan, 18'inci ölüm yıl dönümünde çeşitli anma etkinlikleri olacağını kaydetti. Sabah 10.00'da TEV, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mehmetçik Vakfı, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde tören yapılacağını açıklayan Çalışkan, "Törenden sonra 12.45'te kabri başında anılacak. Namazdan sonra Emirsultan Mezarlığı'nda mevlit okutulacak ve mevlit şekerlerini dağıtacağız" dedi.

Kubbenin güvenlik sistemlerindeki yetersizliklerden dolayı çalındığını ifade eden Çalışkan, "Belediye ve valiliğe konuyu söyledik. Yeni kubbe yaptırıldı. Kubbeyi döktürdük özel bir çalışma olduğu için yerine konması ancak gerçekleştirildi. Bursa halkı bu konuda hassas davrandı. Düzenli bakım yaptırıyoruz. Bundan sonra daha da sağlamlaştıracağız. Çalınmaması için kameralar koyup, yine belediyenin güvenlik önlemlerini artıracağız. Kubbeler, İstanbul'da heykeltıraş Ferit Özhan tarafından yapıldı. Sanat Güneşimizin kendisi ve babası için özel olarak tasarlandı" diye konuştu.

Çalışkan yarın akşam da Sanat Güneşi için yakın dostu Muazzez Ersoy'un da parçalarını seslendireceği özel bir anma konseri yapılacağını da duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeki Müren'in Babasının Mezarından Çalınan Kubbe Yerine Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Ziyarette masa tenisi oynayan Çömen, öğrencilere hediyeler verdi. Kaymakam Çömen ayrıca, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen belediye başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement