Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya, Zenginliklerinin Bedelini Vekil Sayısıyla Ödedi - Son Dakika
Yerel

Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya, Zenginliklerinin Bedelini Vekil Sayısıyla Ödedi

Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya, Zenginliklerinin Bedelini Vekil Sayısıyla Ödedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, AK Parti iktidarının, Kütahya’nın zenginliklerinin bedelini milletvekili sayısını 5’den 4’e düşürerek ödettiğini ileri sürdü.

11.02.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, AK Parti iktidarının, Kütahya'nın zenginliklerinin bedelini milletvekili sayısını 5'den 4'e düşürerek ödettiğini ileri sürdü.

Kütahya'nın her geçen gün küçüldüğünü belirten Şahbaz, "Kütahya'nın milletvekili sayısının 5'ten 4'e düştüğü kesinleşmiştir. Bu durum Kütahya'nın geldiği noktanın somut göstergesidir. Kütahya Bor, Kömür, krom, manyezit, Türkiye ve Balkanlar'ın tek Gümüş madeni gibi yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla Türkiye'nin en zengin illerinden biridir. Bu durumda Kütahya'da neden işsiz ve yoksuluz?. Neden gençlerimiz geçim derdiyle ilimizi terk ediyor?. Kütahya'da 2007 yılında 6 olan milletvekili sayısı 2011 Genel Seçimlerinde 5'e, 2015 Genel Seçimleri'nde ise 4'e düşmüştür. Düşen milletvekili sayısı, nüfus kaybı nedeniyledir. Demokrat Parti zamanında yapılan TÜGSAŞ Azot Fabrikası, Şeker Fabrikası, Seyitömer Termik Santrali ve SLİ, Tunçbilek Termik Santrali ve Kümaş, Eti Gümüş, gibi zenginliklerimiz ve Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirme adı altında yandaş şirketlere peşkeş çekilmiştir. AK Parti bize ait olan zenginliklerimizi elimizden alıp mirasyedi gibi satmıştır. 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde Kütahyalı hemşehrilerimiz bunun hesabını sandıkta sormalıdır" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya, Zenginliklerinin Bedelini Vekil Sayısıyla Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement