Zergan Deresi Islah Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Zergan Deresi Islah Çalışmaları

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Başkanı Menduh Çakar, Kızıltepe'nin içinden geçen ve yaz aylarında sağlığını tehdit eden Zergan Deresi islahının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

01.04.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Başkanı Menduh Çakar, Kızıltepe'nin içinden geçen ve yaz aylarında sağlığını tehdit eden  Zergan Deresi islahının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Çakar, yağan yağmurla beraber Zergan Deresi'nin kış mevsiminde yağışların iyi olması sebebiyle şu an aktığını, ancak yaz aylarında kuruyup koku çıkardığını ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Çev-Gön derneği, STK temsilcileri, Kızıltepe Belediyesi ve milletvekilleri ile beraber derenin ıslahı için çaba sarf ettiklerini ifade eden Çakar, şöyle konuştu:

"Eylemler düzenledik. Çeşitli faaliyetlerimizle bu konuyu hep gündemde tutmaya çalıştık ve bunu başardık. Dere ile ilgili raporlar hazırlandı son şekliyle Ankara'da ilgili Bakanlığa sunuldu. Belediye, eldeki imkanlarla derenin içindeki pislikleri temizlemeye çalıştı. AK Parti eski Mardin Milletvekilli Mehmet Halit Demir'in çabaları ve şu anki AK Parti Mardin Milletvekilli Abdurrahim Akdağ'ın da destekleriyle Zergan Deresi'nin ıslahı ihale edildi. 2 yıldır olan bir ihale bulunmasına rağmen ancak yüzde 30'luk bir kısmı bitmiş. Çok yavaş çalışmalarla devam etmekte hatta durmuş izlenimi vermektedir. Biz Çevre Gönüllüleri derneği olarak konu ile ilgili halkın bilgilendirilmesini istiyoruz ve çalışmaların hızlanmasını istiyoruz."

Çakar, her yaz olduğu gibi önümüzdeki yaz aylarında da derenin yine pis kokusuyla Kızıltepe halkını ciddi manada rahatsız edeceğini kaydetti.

Yaz aylarında derede hem görüntü kirliliği hem de sağlık sıkıntılarının baş göstereceğini dile getiren Çakar, "Onun için yetkililere sesleniyoruz. Bu çalışmaları başlattın. Sayın Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş'e de konu ile ilgili raporu ileteceğiz. Ayrıca, belediye ve diğer yetkilileri de bu konuda haberdar edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zergan Deresi Islah Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement