Zeybekci: "Allah bu milleti namerde muhtaç etmesin" - - Son Dakika
Güncel

Zeybekci: "Allah bu milleti namerde muhtaç etmesin" -

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, "Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek" dedi.

05.09.2014 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, "Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek" dedi.

Zeybekci, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatındaki yüksek teknolojinin payının yüzde 4'ler seviyesinde olduğunu bunu 2023'e kadar yüzde 15'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyada, Türkiye'nin biraz önünde giden Güney Kore'nin toplam ihracatındaki tek payının yüzde 25'e yakın olduğunu dile getiren Zeybekci, Kayseri'deki tabloyu görünce bu rakama ulaşacaklarına olan inancının arttığını vurguladı.

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 10 yılda 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara yükseldiğini ifade eden Zeybekci, 36 milyar dolarlık ihracatın bugün itibariyle 157,1 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Bu yıl sonu itibariyle orta vade hedefi olan 166 milyar dolarlık hedef yakalanamasa bile 160 milyar doların epey üzerinde bir rakamla yılı tamamlayacaklarına inandıklarını dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye'de düşük büyüme bekleyenler, 'yüzde 2'ler seviyesinde büyüyecek' diyenlere, ikinci yarı geldiğinde büyümeyi aşağıda gösterenler tıpış tıpış yukarı yönde revize edecekler diye söylemiştik. Hepsi yukarı doğru revize etti. Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4'ler seviyesinde büyüyecek. Türkiye, cari açığını 2014'ün sonunda yüzde 6,4 yapsaydı başarılı olacaktı. Yüzde 6'nın çok altında gerçekleştirerek yüzde 35 civarında geçen seneye göre iyileşme yaparak tamamlayacak. Türkiye, dış ticaret açığında ve ihracatın ithalatı karşılama oranında son 10 yılın en iyi rakamlarını da bu yılın sonunda yakalayacak. Herkes gönlünü ferah etsin, dualarını da eksik etmesin."

Kayseri'nin sanayide, gelişmede, üretimde, müteşebbislikte, tüm Türkiye'ye örnek olduğu gibi siyasette de örnek olduğunu söyleyen Zeybekci, artık Kayseri'nin Türkiye'nin siyasetinde de lider şehirlerden biri olduğunu ifade etti.

- Allah namerde muhtaç etmesin

Türkiye'de bu dönemde AK Parti'nin ilk cumhurbaşkanının Kayseri'den çıktığını belirten Zeybekci, şöyle devam etti:

"Çok değerli saygıdeğer 11'inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bizim partimizin gururu olarak, bayrak taşıyıcısı olarak da cumhurbaşkanlığı görevini muhteşem bir şekilde yerine getirdi. Daha sonra 'dava arkadaşım', 'yol arkadaşım' dediği Başbakanımız, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devretti. Onun için Kayseri bu anlamıyla da tarihe geçti. Allah Kayseri'ye böyle güzellikleri her daim nasip etsin. Allah Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, kardeşliğimizi güçlendirsin, bu ülkeyi, bu milleti namerde muhtaç etmesin. 'Namerde muhtaç olsun' diye deneyenleri de Allah mahcup etsin. Bu millet dualı bir millettir. Tarihi boyunca dizleri üzerine hiç çökmemiştir. Bu millet tarihi boyunca hiç aman dilememiştir. Kırılmıştır, ölmüştür, şehit olmuştur ama hiç aman dilememiştir. Aman diletmek isteyenler hep aman dilemek zorunda kalmıştır. Allah'ın izniyle bu memlekette kriz duasına çıkanlar, 'bu millet namerde muhtaç olsun, ekonomik kriz çıksın, yeniden Türkiye IMF ve Dünya Bankası'na muhtaç olsun, IMF'nin memurları gelsin, Türkiye'yi yönetsin, Dünya Bankası Türkiye'ye ekonomi bakanı göndersin' diyenler hep avucunu yaladı, yalamaya devam edecek inşallah."

Ziyarette, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.

Zeybekci: "Allah bu milleti namerde muhtaç etmesin" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeybekci: 'Allah bu milleti namerde muhtaç etmesin' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti
    09:47 İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük sonucu hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri bölgeye sevk edildi.

  • Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı
    09:47 Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı

    Myanmar Devlet İdare Konseyi, geleneksel Myanmar Yeni Yılı'nın ilk günü olan Çarşamba günü 3.000'den fazla mahkumu affetti. Affın insani kaygılara hitap ederken aynı zamanda Myanmar'ın geleneksel Yeni Yıl Günü'nü kutlamak, halka neşe getirmek ve ilgili ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirmek amacıyla çıkarıldığı belirtildi. Konsey ayrıca bazı mahkumların cezalarını altıda bir oranında indirdi.

  • Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor
    09:46 Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor

    Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor. Havaların güzelleşmesiyle birlikte turistik alanlara olan ziyaretler yeniden başladı. Yabancı vatandaşlar Porsuk Çayı'nda gondola binip tarihi alanları gezdi. Eskişehir'i tercih eden turistler bolca fotoğraf çekip anı biriktirmeyi de ihmal etmedi.

  • OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor
    09:45 OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı
    09:45 Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı

    Myanmar'da askeri cunta, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'nin cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındığını açıkladı. Cunta sözcüsü, önlemin aşırı sıcak nedeniyle alındığını belirtirken, Suu Kyi'nin nereye götürüldüğü hakkında bilgi vermedi. Suu Kyi daha önce de 15 yıl boyunca ev hapsinde tutulmuştu. Myanmar'da yapılan askeri darbenin ardından Suu Kyi ve pek çok yetkili tutuklanmıştı.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.

  • Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi
    09:43 Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce elektrik direğine çarptı ardından bir eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Freni patlayan kamyon vinç yardımıyla evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı
    09:43 MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM), terör örgütü DHKP-C'nin sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Meşe'nin daha önce DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katıldığı biliniyor ve hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:42 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,51 liradan, euro ise 34,59 liradan satılmıştı.


Advertisement