Zeybekci: Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nedeniyle Olaylar Çıkartılmaya Çalışılıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Zeybekci: Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nedeniyle Olaylar Çıkartılmaya Çalışılıyor (2)

Zeybekci BUHARKENT'TE AK Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için bu sabah Uşak'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ardından yerel seçimin yenileceği Aydın'ın Buharkent ilçesine hareket etti.

31.05.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeybekci BUHARKENT'TE

AK Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için bu sabah Uşak'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ardından yerel seçimin yenileceği Aydın'ın Buharkent ilçesine hareket etti. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Zeybekci'ye AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Aydın milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılıç ve AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti.

ZEYBEKCİ'DEN FAİZ YORUMU

Buharkent esnafını ziyareti sırasında Merkez Bankası Başkanı ile faiz konusunda farklı düşüncelere sahip olduklarını belirten Bakan Zeybekci, "Faizlerle ilgili başbakanımız, başbakan yardımcılarımız ve bakanlarımız farklı düşünmüyoruz. Yüksek faizin Türk ekonomisi için hiçbir dönem iyi olmadığını biliyoruz. Yüksek faiz demek yatırım ve üretim yapmamak demek. Yüksek faiz demek büyümemek demek. Yüksek faiz demek istihdamın olmaması demektir. Bu konuda hepimiz mutabıkız. Ama Merkez Bankası Başkanımız ve bizim belki algılama olarak biraz farklılıklarımız olabilir. Biz enflasyonu bir sonuç olarak görüyoruz. Ama enflasyonu oluşturan en önemli nedenlerden biri faizdir. Türkiye'deki enflasyonunun sebebi bir talep enflasyonu değil. Bunu herkesin bilmesi lazım. Eskiden kuyruklar vardı. Fiyatlar bir şekilde yükselirdi. Şimdi talep enflasyonu değil, maliyet enflasyonu var. Maiyetler yükseldiği için enflasyon yükseliyor. Maliyetleri etkileyen en önemli nedenlerden birisi kurdur. Kurun enflasyon üzerindeki etkisi Mayıs ayı itibari ile sıfırlandı. Maliyetlerin yükselmesine neden olan etkenler faizler. Dolayısıyla biz Türkiye'de reel faizin enflasyonun çok çok üzerinde olduğunu görüyoruz. Yüzde 7.5-7 seviyelerindeyken gelecekle ilgili faiz yüzde 15'ler civarında. Bu oranın Real faizin iki katı olduğunu görüyoruz. Gösterge faiz yüzde 12'lerden yüzde 9'lara geriledi. Biz faiz trendinin merkez bankası tarafından aşağıya doğru bir şekilde çekilmesinden yanayız. Aslında farklı düşünmüyoruz ama cesaret ve tereddütle ilgili biraz sıkıntımız var" diye konuştu.

"AK PARTİ BİR ERDEM HAREKETİ GÖSTERİYOR"

Seçim sonrası partisinin bazı il ve ilçe yönetimlerindeki istifaları için erdemli bir davranış olarak değerlendiren Bakan Zeybekci, "Sorumluluk da gerektiren yerlerde başarısız olan arkadaşlarımız çoğunlukla kendileri yönetimi devretmek ve başarılı olan arkadaşların önünü açmak gibi bir erdem gösteriyorlar. Şu anda AK Parti bir erdem hareketi gösteriyor, bir erdem hareketinde bulunuyor. Yani başarı konusunda sıkıntısı olan ilçelerimizde ve illerimizde teşkilat kendisi genel merkezin elini rahatlatma adına istifasını sunuyor. Genel Merkezimiz, bunların bazılarını kabul, bazılarını ise ret ediyor. Bazı yerlerde ise rehabilitasyona giderek yolumuza devam ediyoruz. Şu anda yapılan tam anlamıyla bir siyasi erdem hareketidir. Bu bir siyasi, kalite hareketidir" dedi.

DÜĞÜNE KATILDI, ALTIN TAKTI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci daha sonra Buharkent AK Parti İlçe Başkanlığı'nın kurucularından Enver Çıkrıkoğlu'nun torunu Derya Çıkrıkoğlu (21) ile sigortacı Hüseyin Özen'in (26) düğününe katıldı. Geline çeyrek altın takan Bakan Zeybekci, kucağına bebek verilmesi üzerine "Bizim oralarda çocuk gelinin kucağına verilir" dedi. Zeybekci bebeği, Derya Çıkrıkoğlu'na uzattı. - Zeybekci

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeybekci: Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nedeniyle Olaylar Çıkartılmaya Çalışılıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement