Zeybekci: Her Gün Sağdığımız İneğin Süt Vermeye Devamı İçin Sağlıklı Olması Lazım - Son Dakika
Güncel

Zeybekci: Her Gün Sağdığımız İneğin Süt Vermeye Devamı İçin Sağlıklı Olması Lazım

Zeybekci: Her Gün Sağdığımız İneğin Süt Vermeye Devamı İçin Sağlıklı Olması Lazım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

23.05.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Diğer partilerin asgari ücret vaatlerini eleştiren Zeybekci, "Bizim amacımız paylaşılacak ekonomiyi büyütmek. Her gün sağdığımız ineğin süt vermeye devamı için o ineğin sağlıklı olması lazım. Özel sektörden bahsediyorum. Devlet dairelerindeki devletin istihdamı ile bir yere varılmayacağını halen anlamadıysan, benim sana söyleyecek sözüm yok. Ne yapıyorsak özel sektörle yapıyoruz. Böyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bodrum- Milas Karayolu üzerindeki Gülbahçe Restoran'da, iki ilçenin muhtarları ve bazı sivil toplum kurulu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum ve Milas İlçe Başkanlığı üyeleri ile AK Partili Milletvekilli adayları da toplantıya katıldı.

GEÇMİŞ YILLARI HATIRLATTI

Denizli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden söz ederek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, muhtarların önemini bildiğini söyledi. Yurt dışından ülkeye özellikle tedavi olmaya gelenlerin sayısının son iki yılda 80 binden 496 bine çıktığını vurgulayan Bakan Zeybekci, "Bu ülke 10 yılda havaalanı sayısını iki katına çıkardı. Üniversite sayısını 2.5 katına çıkardı. Dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi oldu. Gelen turist sayısı açısından dünyada 6'ncı, Avrupa'da 4'üncü oldu. Daha dün derhal satın, bu Türk Hava Yolları için zararlarına bu millet mi katlanacak denilirken; bugün dünyada bir numara haline geldi. Yüzde 7 bin faiz vardı bu ülkede. 2013 yılının Mayıs ayındaki rakamımız yüzde 4.6'ydı. 2002 yılında bu ülkede toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu, 2014 sonu itibariyle yüzde 13'ü faize gidiyor" dedi.

IMF'Yİ HATIRLATTI

IMF'yi hatırlatan Zeybekçi, "Hadi yavrum güle güle artık. Türkiye'de senin işin kalmadı' diyen bir Türkiye. Yatırıma bir kuruş bulmayan bir Türkiye'den, dünyanın en büyük havaalanı İstanbul'a yapan bir Türkiye'ye. Dünyanın en uzun köprüsü Marmara denizinin üzerine yapılıyor" dedi. CHP'nin iktidar olması durumunda Kemal Derviş'in Ekonomi Bakanı olarak getirileceğinin söylendiğini belirten Zeybekci, "Bu ülkeye bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek. Yazıktır. CHP'ye yapılmış ne büyük hakarettir. Yok mu içinizde. Tütün tarlasında tütün amelesi olarak yetişen bir amele çocuğu, bugün bu ülkede ekonomi bakanlığı yapıyor. İçinizde hiç amele çocuğu yok mu? Böyle bir zulme nasıl katlanırsınız diyorum CHP'lilere. Kemal Derviş'i bu ülke gayet iyi biliyor. Dünya Bankası'nın, IMF'nin tahsilatçısı. Uluslararası para piyasalarının Türkiye'ye gönderdiği Düyun-u Umumiye, tahsilat memurudur" dedi.

FAİZİN DÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİ

Seçim döneminde hükümetin değişmeyeceğini söyleyen Bakanı Zeybekci, "İki hafta önceki bir ankette 'hangi partiye oy vereceksiniz' diye soruyorlar. CHP'ye ye oy verenlere '7 Haziran'da iktidar değişecek mi' diye soruyorlar. Yüzde 63 hayır diyor. 7 Haziran akşamı ne işe yaracak? İller yarışacak. Hangi il daha çok oy aldı diye bu yarışı göreceğiz. Bu yarışta Muğla hak ettiği yeri almalı" dedi.

Ekonominin seçimleri sevmediğini, bunun yanında birilerinin seçimleri fırsat bilip aradaki dalgalardan spekülasyon yapıp rant sağlamaya çalıştığını öne süren Zeybekci, piyasaların 8 Haziran'ı öngörerek doların 2.56'lara kadar düştüğünü ve faizin bir puan aşağı indiğini söyledi. Bakan Zeybekci, faizin daha da aşağı ineceğini belirti.

"NE YAPIYORSAK ÖZEL SEKTÖRLE YAPIYORUZ"

Siyasi partilerin asgari ücret vaatlerini eleştiren Bakan Zeybekci, "Mevlana diyor ki 'Yem serpen avcının serptiği yem vicdanından ve cömertliğinden değildir' Bazıları yem atar kuş avlamak için. Bazıları su başında bekler'. O diyor 1500, öteki diyor 1800. Öteki diyor 2 bin, bir tanesi de çıkmış '5 bin vereceğim' diyor. Arkadaşlar asgari ücret artığında sanıyor musunuz ki hükümetin cebinden bir kuruş çıkar. Zannediyor musunuz maliye bakanının cebinden bir kuruş çıkar. Asgari ücreti kim tespit ediyor. Bu memleket onu dahi bilmiyor. Nasıl hesap uzmanı olduysa, kim hesap uzmanı yaptıysa? Yörük sürüsünden adak veriyor. Asgari ücret tespit komisyonu var. Sendikalar soruyorum 'size sordular mı' diye 'hayır' diyorlar. Ben de biliyorum asgari ücretin bu ülkede yetmeyeceğini. Dünyanın hiçbir yerinde de yetmez. Ama OECD ve Dünya Bankası'na göre; Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin asgari ücrete oranının en yüksek olduğunu dünyada altıncı ülkeyiz. Bizim amacımız paylaşılacak ekonomiyi büyütmek. Her gün sağdığımız ineğin süt vermeye devamı için o ineğin sağlıklı olması lazım. Özel sektörden bahsediyorum. Devlet dairelerindeki devletin istihdamı ile bir yere varılmayacağını halen anlamadıysan benim sana söyleyecek sözüm yok. Ne yapıyorsak özel sektörle yapıyoruz. Böyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ardından Zeybekci, muhtarları sorularını dinledi. Milas'ın Aslanyaka Mahallesi Muhtarı Aydın Can baygınlık geçirdi. Epilepsi rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Can, hazır bekleyen ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bakan Zeybekci, toplantının ardından Denizli'ye hareket etti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeybekci: Her Gün Sağdığımız İneğin Süt Vermeye Devamı İçin Sağlıklı Olması Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement