Zeybekli Seçim Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Zeybekli Seçim Kampanyası

Genel seçim öncesinde milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürürken AK Parti İzmir milletvekili adayı Dr. Mehmet Bayındır, farklı bir seçim çalışmasıyla dikkati çekiyor.

03.05.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Genel seçim öncesinde milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürürken AK Parti İzmir milletvekili adayı Dr. Mehmet Bayındır, farklı bir seçim çalışmasıyla dikkati çekiyor.

Efe kıyafeti giyip zeybek oynayarak kampanyasını yürüten Bayındır, gittiği yerlerde kendine has yorumuyla "İzmir'in Kavakları" parçasını seslendirerek vatandaşların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük Menderes havzasında halkın "efe ruhlu" olduğunu, bunun dürüstlük, çalışkanlık, mertlik anlamına geldiğini, kendisinin de bu yörenin insanı olarak kültürü yaşadığını anlattı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun yıllar başhekim yardımcılığı yapan genel cerrah Bayındır, siyaseti çok sevdiğini, 13 yıldır Türkiye'ye büyük hizmetler yapan AK Parti'den aday olmanın da kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getirdi.

Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Beydağ ilçelerinin yer aldığı Küçük Menderes havzasından uzun yıllardır iktidar partisinden milletvekili çıkmadığını, halkın bu durumu iyi değerlendireceğine inandığını ifade eden Bayındır, farklı siyasi partilerden hastalarının da kendisi için seçim çalışmalarında bulunduğunu kaydetti.

7 Haziran'a kadar efe kıyafeti ve zeybek oyunuyla seçim kampanyasını sürdüreceğini belirten Bayındır, "Körüklü çizmem 10 yıllık. Ameliyatını yaptığım bir hastam zeybek oynadığımı bildiği için yaptı. Efe kıyafetini de yine ameliyatını gerçekleştirdiğim bir hasta yaptı. Bu eskittiğim ikinci kıyafet. Ben aslımı ortaya koyuyorum. Halkımın içinden çıktığımı hiçbir zaman unutmuyorum. Doktorlukta da siyasette de aslımı unutmadan yoluma devam edeceğim" dedi.

30 yılda 350 bin muayene

Meslek hayatında 16 yıldır yöneticilik yaptığını, günde ortalama 100 civarında kişiyle muhatap olduğunu dile getiren Bayındır, şöyle konuştu:

"İnsanlar en hassas anlarında yani hastalıklarında bana geliyorlar. Onları incitmeden, tatlı dille, güler yüz göstererek tedavilerini yaptığımda, işlerini gördüğümde onların gözünde devleşiyor, efsaneleşiyorum. Hemşehrilerim beni görmeden hep sevdiler. Aslında normal hizmetimi yapıyorum. Geçen gün yaptığım kabataslak bir istatistikte 30 yılda 1 milyon kişiye yardımcı olmaya çalışmışım. 350 bin kişiyi muayene etmişim, 35-40 binin üzerinde ameliyata girmişim. Halkımız hiçbir iyiliğin altında kalmıyor. Çok kadirşinas, iyilik bilir bir milletimiz var. Şu anda sanki ben değil de kendileri adaymış gibi çalışıyorlar. Bunu da inşallah sandıklara yansıtacaklar. Diğer parti tabanlarındaki hastalarım, hasta yakınları da seçim kampanyasına katılacaklar. Her siyasi partiden hastam var. 'Sağlıklı siyaset' diyoruz. 'Doktor millet el ele hep birlikte Meclis'e' diyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeybekli Seçim Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement