Zeynep Bebek İhmalden Öldü İddiası - Son Dakika
Güncel

Zeynep Bebek İhmalden Öldü İddiası

Zeynep Bebek İhmalden Öldü İddiası

Denizli'nin Kale İlçesi'nde yaşayan Hatice Mustak (32) ve Gültekin Mustak (32) çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle götürüldüğü İzmir'deki bir hastanede ameliyat edildi.

17.10.2014 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Kale İlçesi'nde yaşayan Hatice Mustak (32) ve Gültekin Mustak (32) çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle götürüldüğü İzmir'deki bir hastanede ameliyat edildi. Kan pıhtılaşması nedeniyle operasyon sonrası belli aralıklarla kan sulandırıcı iğne yapılan Zeynep bebek, iddiaya göre, uyarılarına rağmen aşırı dozda verilen ilaç nedeniyle yaşamını yitirdi. Mustak çiftinin ihmal iddiası üzerine savcılık ile Sağlık Bakanlığı adli ve idari soruşturma başlattı.

Kale İlçesi'nde yaşayan 10 yıllık evli ev hanımı Hatice ve pide ustası Gültekin Mustak çiftinin 16 aylık kızları Zeynep bebek, doğuştan kalbindeki damarlarının ters olması nedeniyle 4 ay önce İzmir'deki bir hastanede ameliyat oldu. Zeynep bebeğe ameliyattan sonra damarlarında pıhtı oluşması sebebiyle belli aralıklarla hastanede günde iki kez '0.7 dzm' dozunda kan sulandırıcı iğne yapılmaya başlandı. İddiaya göre geçen 6 Eylül'de Zeynep bebeğe hemşire ailenin uyarılarına rağmen normalin 10 katı '70 dzm' dozunda sulandırıcı iğne yaptı. Bir süre sonra kan kusmaya başlayan Zeynep bebek, 9 Eylül'de yaşamını yitirdi.

HEMŞİRENİN UYARISINI DİNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Baba Gültekin Mustak, "Doğuştan kalbinde damarlar ters olduğu için rahatsızlığı vardı. Ameliyat için İzmir'deki hastaneye götürdük. Ameliyat çok başarılı geçti. Daha sonra kan pıhtısı oluşunca günde iki kez kan sulandırıcı iğneler yapılmaya başlandı. Bebeğim tam kendini toparlamıştı. Hastaneden taburcu olmayı bekliyorduk. Ramazan Bayramı'nı hastanede buruk geçirdik, ama bizim hastaneden çıkışımız bize bayram olacaktı. Hatta adak bile adamış ve koyun almıştım. Eve gelmeye hazırlanıyorduk. Nöbetçi hemşire çocuğuma 0.7 yerine 10 kat fazlası olan 7 dozunda iğne yapmak istedi. Ben kolundan tuttum ve dozun yüksek olduğunu konusunda uyardım. Ama beni dinlemedi ve iğneyi yaptı. İhmal bu iğneyle başladı. İğnenin ardından mide kanamasından dolayı çocuğum hayatını kaybetti" dedi.

ÇOCUĞUMUN HAKKINI ARAYACAĞIM

Bebeğinin ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını isteyen Gültekin Mustak, "Başka anne ve babaların canı yanmasın. Bizim söylediklerimize kulak verselerdi belki de çocuğum hayatta olacaktı. Ben dozun yüksek olduğunu söylememe rağmen dinlemediler. Çocuğumun hakkını arayacağım. Başka çocuklar böyle basit hatalar yüzünden ölmesin" diye konuştu.

Zeynep'e yapılan kan sulandırıcının 10 kat fazla uygulandığı yoğun bakım servisinden verilen raporuda yansıdı. Raporda, 'Hemşire tarafından Clexan ampül 0.7 dzm yerine 7 dzm şeklinde 10 kat yüksek dozda uygulanmış' tespiti yapıldı. Söz konusu hastane olayla ilgili açıklama yapmazken, konuyla ilgili hastanenin idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Aile konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade etti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeynep Bebek İhmalden Öldü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement